Από όλα τα παιδικά χέρια πέρασαν playmobil, όμως για τα περισσότερα παιδιά δεν ήταν παρά ένα κόλλημα της ηλικίας που ξεπεράστηκε, όταν βρέθηκαν αντιμέτωπα με τα βιβλία Ιστορίας.

Κάποια στιγμή, διαβάζοντας ελληνική μυθολογία, ένα κοριτσάκι ευχήθηκε να έβγαιναν σε playmobil ο Ηρακλής, ο Δίας και η Ήρα. Μάλλον ήταν από τα πιο τυχερά παιδιά του κόσμου διότι η επιθυμία της ικανοποιήθηκε σε χρόνο DT, μιας που ο μπαμπάς Στέλιος Μυλωνάς ήταν λάτρης τόσο της Ιστορίας όσο και των playmobil και βρήκε τότε την κατάλληλη αφορμή να συνδυάσει τις αγάπες του.


Οι φιγούρες του Στέλιου Μυλωνά σκιαγραφούν ιστορικές στιγμές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, από την κλασσική αρχαιότητα μέχρι την σύγχρονη παγκόσμια ιστορία και τέχνη, με ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του ιδίου (και του μεγάλου φαν κλαμπ του) να καταλαμβάνει η γενέτειρά του, η Κρήτη.

 «Η αλήθεια είναι ότι οι Κρητικοί μου, ιδιαίτερα η φιγούρα του Ν. Ξυλούρη, "Ψαρονίκου" όπως τον λέει και η κόρη μου, έδωσε την ώθηση στην σελίδα να γίνει πιο γνωστή. Πράγματι θεωρώ ότι η φιγούρα ήταν πολύ πετυχημένη, και μιας και είναι ένας από τους πιο αγαπητούς τραγουδιστές της Κρήτης και όχι μόνο, έκανε τον γύρω του διαδικτύου σε χρόνο μηδέν. Είναι η φιγούρα που απέσπασε τα περισσότερα Like, τις περισσότερες κοινοποιήσεις και τα καλύτερα σχόλια», εξηγεί ο ίδιος.