Είναι μόλις 5 ετών και κατάφερε να κάνει «ρεζίλι» τον κολοσσό Microsoft!

Ο λόγος για τον Kristoffer Von Hassel ο οποίος εντόπισε κενό ασφαλείας στο Xbox, με αποτέλεσμα να σπάσει τους κωδικούς σε χρόνο… μηδέν!

Ο μικρός στην προσπάθεια του να «χακάρει» το λογαριασμό του μπαμπά του στο Xbox Live, κατάφερε να παρακάμψει το password της Microsoft!Το μόνο που έκανε, ήταν ν΄ανακαλύψει ότι στον δεύτερο έλεγχο επιβεβαίωσης αρκούσε να πατήσει κενό για να εισέλθει στην υπηρεσία ακόμη κι αν δεν γνώριζε το password εξαρχής.

Το κατόρθωμα του γιου του ανακάλυψε ο μπαμπάς του Kristoffer, ο οποίος είναι τεχνικός ασφαλείας,ενημερώνοντας  σχετικά τη Microsoft.

Η εταιρία, αφού διόρθωσε το πρόβλημα, ευχαρίστησε δημόσια τον πιτσιρικά, τον οποίο και πρόσθεσε τιμητικά στη λίστα με τους επίσημους αναγνωρισμένους ερευνητές ασφαλείας της υπηρεσίας.

«Ακούμε πάντα τους πελάτες μας και τους ευχαριστούμε που εφιστούν την προσοχή σε θέματα ασφάλειας» ήταν η ανακοίνωση της Microsoft.

Παράλληλα, ο πιτσιρικάς έλαβε δώρο από την εταιρία μερικά video games, 50 δολάρια, και μια συνδρομή στην υπηρεσία Xbox Live για έναν χρόνο.