Ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος της Ατλάντα της αμερικανικής πολιτείας Τζόρτζια, ο οποίος έχει δεχθεί σφοδρές επικρίσεις ότι ξοδεύει πολλά από τα χρήματα της εκκλησίας, δήλωσε το Σάββατο ότι αποφάσισε να πουλήσει την έπαυλη αξίας 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων την οποία χρησιμοποιεί ως επίσημη κατοικία του.

Τα χρήματα από την πώληση του ακινήτου θα χρησιμοποιηθούν «για τις ανάγκες της καθολικής κοινότητας», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Γουίλτον Γκρέγκορι.

Πολλοί είναι αυτοί, μέσα και έξω από τους κύκλους της εκκλησίας, που έχουν επικρίνει τον Γκρέγκορι, υποστηρίζοντας ότι δαπάνησε πολλά από τα χρήματα της εκκλησίας για την ανέγερση της έπαυλης.

Ο πάπας Φραγκίσκος παροτρύνει τα μέλη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να ζουν με έναν πιο απλό τρόπο αφού και ο ίδιος δεν διαμένει στα διαμερίσματα του Βατικανού.

Το Σάββατο ο 66χρονος Γκρέγκορι δήλωσε ότι θα φύγει από την έπαυλη στις αρχές Μαΐου και ενδεχομένως θα μετακομίσει σε ένα μικρότερο ακίνητο που ανήκει στην Αρχιεπισκοπή, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους ενορίτες των οποίων οι προσευχές, οι συμβουλές και η υποστήριξη έφερε το θέμα αυτό στο φως, εξασφαλίζοντας ότι ο Αρχιεπίσκοπός τους ήταν σωστά προσαρμοσμένος στον σημαντικό συμβολισμό του και τις απλές ενέργειες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν πολλοί από τους πιστούς στην Αρχιεπισκοπή της Ατλάντα», αναφέρει ο Γκρέγκορι σε ανακοίνωσή του.

Τον περασμένο μήνα, το Βατικανό απομάκρυνε έναν γερμανό επίσκοπο –τον οποίο τα μέσα ενημέρωσης αποκαλούσαν «ο Επίσκοπος του Λούσου»- επειδή είχε ξοδέψει 31 εκατομμύρια ευρώ για μία κατοικία, το ένα μπάνιο της οποίας κόστιζε περίπου 15.000 ευρώ, ενώ είχε χτίσει και ένα ιδιωτικό «εκκλησάκι» αξίας 2,9 εκατομμυρίων ευρώ.

TAGS