Το Βike Intermodal είναι ένα πρωτότυπο, σπαστό ποδήλατο που βολεύεται μέσα σε τσάντα, ζυγίζει μόνον 7,5 κιλά και όλα τα μέρη του είναι πλήρως ανακυκλώσιμα.

Τα σπαστά ποδήλατα είναι πρακτικά και μπορείς να τα μεταφέρεις χωρίς πρόβλημα στο πορτ-μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου. Το Bike Intermodal φιλοδοξεί ωστόσο να προχωρήσει ακόμη παραπέρα, καθώς μεταφέρεται μέσα σε ένα σακίδιο ή σε μία τσάντα.

Το δίκυκλο, αποτελεί ένα διεθνές προϊόν. Συγκεκριμένα συνεργάστηκαν για την εξέλιξή του δημόσιοι φορείς και ιδιώτες από την Ιταλία, τη Σουηδία, την Ελβετία και τη Γερμανία, ενώ βρίσκεται ακόμη σε πειραματική φάση. Η χρηματοδότηση του πρότζεκτ γίνεται από τη Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το Bike Intermodal ζυγίζει μόνον 7,5 κιλά και συρρικνώνεται στην κυριολεξία, όταν αναδιπλωθεί. Σε αυτή την κατάσταση περιορίζεται το μήκος του στα 50 εκατοστά, το πλάτος του στα 15 και το ύψος του στους 40 πόντους. Να σημειωθεί επίσης, ότι όλα τα μέρη του καινοτόμου ποδηλάτου ανακυκλώνονται 100%.