Το μεγάλο παράπονο των βουλευτών της Νοτίου Αφρικής είναι ότι εκλέγονται στο Κοινοβούλιο κομψοί και αδύνατοι και όταν λήξει η θητεία τους έχουν καταλήξει υπέρβαροι. Ποιος φταίει για αυτό; Μα το εστιατόριο του Κοινοβουλίου, το οποίο σερβίρει γεύματα γεμάτα λιπαρά.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται αρκετοί από τους εκπροσώπους των κομμάτων, όπως η Σίλα Σίτχολ του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου (ANC).

Με τα λεγόμενά της συμφωνεί και ο συνάδελφός της Ζουκίλε Λουβένγκε: «Όλα τα πιάτα είναι μεγάλα και γεμάτα λιπαρά και πρωτεΐνες. Δεν γίνεται να τρως λιπαρά και πρωτεΐνες ταυτόχρονα» δηλώνει.

Σύμφωνα με τους Times της χώρας, ένας βουλευτής ξεκινά μια «τυπική» μέρα με πρωινό, το οποίο περιλαμβάνει σάντουιτς, γιαούρτι πλήρες σε λιπαρά, χυμούς και φρούτα.

Το μεσημέρι τα πιάτα γίνονται πιο «βαριά» με κρέας πάσης φύσεως. Γενικά, στο εστιατόριο σερβίρονται τρία πιάτα (ορεκτικό-πρώτο-δεύτερο) για όσους ενδιαφέρονται. Και τελικά δεν είναι λίγοι.

Όπως αναφέρει ο Τύπος της Νοτίου Αφρικής, αρκετοί βουλευτές έχουν αρχίσει να μποϊκοτάρουν το εστιατόριο της Βουλής, αγοράζοντας φαγητό από άλλα μέρη.

Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα άσκησης, αφού η Βουλή της Νοτίου Αφρικής παρέχει και υπηρεσία γυμναστηρίου.