Ένας 18χρονος μαθητής από την Ολλανδία ήθελε να πάει διακοπές στην Ιταλία αλλά και να ζήσει μία περιπέτεια -κατάφερε και τα δύο, και ίσως το μετάνιωσε. 

Ξεκίνησε από το σπίτι του με το ποδήλατο. Το πρώτο κατόρθωμα είναι ότι ο νεαρός όντως έφτασε μέχρι τη Βερόνα της βόρειας Ιταλίας, όπου όμως και ξεκίνησαν τα προβλήματα. 

Το ποδήλατο χάλασε και ο 18χρονος έμεινε μετέωρος. Έκανε το ακόμη μεγαλύτερο λάθος να αφήσει για λίγο το ποδήλατο αφύλακτο, το οποίο και σχεδόν αμέσως εξαφανίστηκε μαζί με τις αποσκευές του.

Τα λίγα χρήματα που είχε πάνω του δεν έφταναν για το εισιτήριο της επιστροφής. Τουλάχιστον είχε αρκετά ώστε να πάρει τρένο (ευτυχώς, η Βερόνα είναι σιδηροδρομικός κόμβος και τα δρομολόγια είναι βολικά) αλλά μόνο μέχρι τη γερμανική Νυρεμβέργη.

Φτάνοντας εκεί, o μαθητής θεώρησε ότι δεν υπήρχε άλλη επιλογή και άρχισε να περπατάει μέχρι να φτάσει στην κεντρική Γερμανία. 

Έφτασε με τα πόδια μέχρι το Σόναου αν ντερ Μπρεντ. Χωρίς αποσκευές και χρήματα, και ντυμένος μόνο με ελαφρά ρούχα, ξάπλωσε και κοιμήθηκε στον δρόμο όπου, για καλή του τύχη, τον βρήκε τα ξημερώματα της Τετάρτης ένας διανομέας εφημερίδων.

Ο διανομέας τον λυπήθηκε και, όπως ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία, τον μετέφερε στο αστυνομικό τμήμα στο Mπαντ Νόιτστατ. Εκεί ειδοποιήθηκε η οικογένειά του και ο πατέρας του ξεκίνησε, με αυτοκίνητο, από την Ολλανδία για να τον παραλάβει.