Σοκ και ιερή αγανάκτηση έχει προκαλέσει στο κοινό του χριστιανικού μέταλ συγκροτήματος As I Lay Dying ο κεντρικός τραγουδιστής του, Τιμ Λαμπέσις: Σαν να μην έφτανε ότι πλήρωσε εκτελεστή για να δολοφονήσει την πρώην γυναίκα του, βγήκε από την... ντουλάπα της αθεΐας, αποκαλύπτοντας πως παρίστανε τον χριστιανό για να πουλάει δίσκους.

Ο Τιμ Λαμπέσις καταδικάστηκε τον προηγούμενο μήνα σε έξι χρόνια φυλάκιση στο Σαν Ντιέγκο. Αναγκάστηκε να ομολογήσει πως είχε πληρώσει κάποιον -που στην πραγματικότητα ήταν αστυνομικός- για να δολοφονήσει την πρώην γυναίκα του, Μέγκαν Μέρφι.

Μιλώντας στο Alternative Press λίγο πριν μπει στη φυλακή, σε συνέντευξη που πήρε έκταση τις τελευταίες ημέρες, αποκάλυψε και κάτι άλλο. Ο 34χρονος είχε ήδη σταματήσει να πιστεύει από τα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής του, αλλά συνέχισε να παριστάνει τον πιστό μόνο και μόνο επειδή «πουλούσε».

Απάτη, υποστήριξε, δεν ήταν μόνο ο ίδιος αλλά και τα περισσότερα μέλη του συγκροτήματός του, όπως και αρκετοί άλλοι καλλιτέχνες της λεγόμενης χριστιανικής σκηνής. 

«Συζητούσαμε εάν θα συνεχίζαμε να βγάζουμε λεφτά από την "χριστιανική αγορά" και είχαμε την ευγενή ιδέα ότι δεν κάνουμε κάτι κακό, απλώς μιλάμε για τον πραγματικό κόσμο σε παιδιά που το χρειάζονται», εξήγησε.