Ένας Αυστραλός δισεκατομμυριούχος, ο  Κλάιβ Πάλμερ -που εκλέχτηκε στην αυστραλιανή ομοσπονδιακή Γερουσία στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου-, χρησιμοποιεί τα χρήματά του και για να προστατευεται από παράνομα και κακόβουλα λογισμικά και παράνομες παρακολουθήσεις. 

Έτσι έχει τους δικούς του ηλεκτρονικούς υπολογιστές, για να μην μπορεί η μυστική υπηρεσία εθνικής ασφάλειας της χώρας (ASIO) να τον... παρακολουθεί. 

Ο ίδιος πριν από ένα χρόνο είχε δηλώσει ότι τον «παρακολουθεί» και η αμερικανική... CIA, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία σε αρκετούς σχολιαστές να τον κριτικάρουν και να ισχυριστούν ότι είναι «παρανοϊκός» με αυτό το θέμα.

Στην τελευταία δήλωσή του, απάντησε αμέσως εκπρόσωπος του ASIO τονίζοντας ότι η υπηρεσία εθνικής ασφάλειας δεν παρακολουθεί, ούτε έχει την πρόθεση να παρακολουθήσει στο μέλλον ούτε τον ίδιο ούτε τους συνεργάτες του.

Ο αμφιλεγόμενος βουλευτής του Κουίνσλαντ αρνήθηκε να χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό σύστημα και τους υπολογιστές της Βουλής και έφερε τους δικούς του, από τους οποίους «δεν μπορεί κανείς να υποκλέπτει πληροφορίες» όπως ισχυρίστηκε.