«Τα πλαστικά μπουκάλια δεν πρέπει να καταλήγουν στο νερό» ήταν το μήνυμα του εγχειρήματος και τοποθετήθηκαν πάνω στο νερό για να γίνουν γέφυρα.

Η περιβαλλοντική οργάνωση EcoStuff Romania μετέτρεψε 104.502 πλαστικά μπουκάλια σε αυτοσχέδια γέφυρα στο κανάλι του ποταμού Μπέγκα, στην πόλη Τιμισοάρα στη δυτική Ρουμανία.

«Επιθυμούμε να υπάρξει περισσότερη ευαισθητοποίηση για τις τεράστιες ποσότητες απορριμμάτων που πετιούνται καθημερινά στα ποτάμια και στους ωκεανούς σε όλο τον κόσμο. Θέλουμε να αναγνωριστούμε από το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη γέφυρα που δημιουργήθηκε ποτέ από πλαστικά μπουκάλια»,  δήλωσε ο πρόεδρος της EcoStuff, Ράντου Ρούσου.

Περισσότεροι από 500 εθελοντές εργάστηκαν επί δύο εβδομάδες για να “στήσουν” την προσωρινή γέφυρα συλλέγοντας πλαστικά μπουκάλια και συνδέοντας τα με σύρμα.

Στο κάτω μέρος της γέφυρας τοποθετήθηκαν ξύλινες σανίδες, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να περπατούν, αλλά γυναίκες που φορούν παπούτσια με τακούνια και ασυνόδευτα παιδιά δεν επιτρέπονται.

Η γέφυρα έχει σκάλες, κιγκλιδώματα, φωτίζεται τη νύχτα και τις επόμενες δύο εβδομάδες στην περιοχή θα διοργανωθούν συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις.