Η συνείδησή του δεν τον άφησε να ολοκληρώσει την ληστεία που άρχισε. Ο λόγος για έναν 64χρονο άνδρα ο οποίος προσπάθησε να κλέψει μία τράπεζα στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ. 

Συγκεκριμένα, ο 64χρονος άνδρας, μπήκε σε ένα υποκατάστημα της τράπεζας Banner Bank στην περιοχή Μπέλινγκχαμ το πρωί της Τρίτης, έφτασε σε ένα από τα ταμεία και παρέδωσε στον υπάλληλο ένα σημείωμα στο οποίο ζητούσε μετρητά. Ο ταμίας έκανε ότι του είχε ζητηθεί και ο άνδρας, ο Ρίτσαρντ Γκόρτον, πήρε τα χρήματα και απομακρύνθηκε από τον γκισέ. Ωστόσο, όταν βγήκε από την τράπεζα αντί να το βάλει στα πόδια προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης, αυτός παρέμεινε έξω από το κτίριο όπου και τον βρήκαν οι αστυνομικοί. 

«Ομολόγησε στους αστυνομικούς ότι είχε διαπράξει αυτό το έγκλημα και είπε ότι ένιωσε τύψεις για αυτό που έκανε αμέσως μόλις βγήκε από την τράπεζα», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας. Ο Γκόρτον είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ότι την ώρα που έβγαινε από την τράπεζα αποφάσισε να περιμένει την αστυνομία παρά να διαφύγει με τα χρήματα.

Ο μετανοημένος ληστής αντιμετωπίζει κατηγορίες για ληστεία πρώτου βαθμού και κρατείται από τις αρχές έως ότου του απαγγελθούν κατηγορίες. Οι αρχές δεν αποκάλυψαν το ποσό με το οποίο προσπάθησε να διαφύγει ο επίδοξος ληστής.