Τα selfie, τα φωτογραφικά αυτοπορτρέτα που τραβούν μέσω των κινητών τηλεφώνων τους πολλοί, αποτελούν μία από τις βασικές αιτίες για την εξάπλωση των... ψειρών στα παιδιά και τους εφήβους, προειδοποίησε η ρωσική υπηρεσία προστασίας του καταναλωτή, συμβουλεύοντας τους πολίτες να σταματήσουν αυτή την πρακτική.

«Οι ψείρες εξαπλώνονται στους εφήβους και τα παιδιά λόγω της τρέλας για τα selfie, σύμφωνα με τους ειδικούς» έγραφε σε ανακοίνωσή του τοπικό παράρτημα της υπηρεσίας Rospotrebnadzor.

Ο λόγος; Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι φωτογραφίες αυτές, στις οποίες συχνά ποζάρουν δύο ή περισσότεροι άνθρωποι, «διευκολύνουν τη μετάδοση των παρασίτων επειδή (οι φωτογραφιζόμενοι) φέρνουν σε επαφή τα κεφάλια τους».

Η υπηρεσία υποστηρίζει ότι πρόκειται για «την κύρια δίοδο μετάδοσης των ψειρών» στα παιδιά και τους εφήβους και υπενθυμίζει ότι τα παιδιά που έχουν ψείρες θα πρέπει να απομονώνονται για να μην τις μεταδώσουν στους συνομηλίκους τους.

Η φρενίτιδα των selfie έχει καταλάβει και τους Ρώσους, με πολλούς από αυτούς να αναρτούν τις φωτογραφίες στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης για να τις μοιραστούν με τους φίλους τους.

TAGS