Στην Τουλούζη της Νότιας Γαλλίας, σε ένα παλιό κτίριο του 1970, όπου στεγάζεται η Γαλλική Διαστημική Υπηρεσία, λειτουργεί κι ένα ολιγομελές τμήμα επιστημονικής μελέτης κι έρευνας γύρω από υποθέσεις Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων (ΑΤΙΑ).

Η Γαλλία διαθέτει τη μεγαλύτερη διαστημική υπηρεσία της Ευρώπης, αποτέλεσμα απόφασης απο τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Σαρλ Ντε Γκολ, που επιθυμούσε να ορθώσει το ανάστημα της χώρας του απέναντι στις ΗΠΑ. Με εντολή λοιπόν του Ντε Γκολ ιδρύθηκε και η GEIPAN, ένα αρκτικόλεξο που στα γαλλικά δηλώνει την «Ομάδα Μελέτης και Πληροφοριών για Άγνωστου Ταυτότητας Αεροναυτικά Φαινόμενα».

Το γαλλικό γραφείο ΑΤΙΑ απασχολεί προσωπικό τεσσάρων υπαλλήλων, όμως έχει τη συνδρομή περίπου δώδεκα εθελοντών από όλη τη χώρα που πιστεύουν ότι υπάρχουν ιπτάμενα αντικείμενα αγνώστου ταυτότητας. Οι 16 αυτοί άνθρωποι, μόλις υπάρξει κάποια καταγγελία για UFO, πληρώνονται τα έξοδά τους από το γαλλικό κράτος για να μεταβούν στην περιοχή και να ερευνήσουν το τι συμβαίνει. Οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας λαμβάνουν περίπου δυο καταγγελίες την ημέρα, ενώ η ιστοσελίδα τους έχει 30.000 «χτυπήματα» τον μήνα.