Έμποροι ναρκωτικών στην απέλπιδα προσπάθεια τους να αποφύγουν τις αρχές προσπάθησαν να… κάψουν περισσότερους από 10 τόνους χασίς που μετέφεραν σε αλιευτικό πλοίο στα ανοιχτά της θάλασσας της Μεσογείου.

Σε συνεργασία με την αστυνομία της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, οι τελωνειακοί προχώρησαν στη «σύλληψη ενός αλιευτικού πλοίου υπό σημαία Πορτογαλίας που μετέφερε μια ποσότητα χασίς που αναμένεται να διευκρινιστεί και η οποία θα μπορούσε να ανέρχεται μεταξύ των 10 και των 15 τόνων» επισήμαναν σε ένα δελτίο τύπου.

Η επιχείρηση διεξήχθη τη Δευτέρα, στη Μεσόγειο, σε απόσταση 40 ναυτικών μιλίων νότια της Αλμερία, μιας πόλης στις νοτιοανατολικές ακτές της Ισπανίας.

«Τη στιγμή της προσέγγισης τα μέλη του πληρώματος του αλιευτικού προκάλεσαν έκρηξη βάζοντας φωτιά σε ένα μπιτόνι βενζίνης προκειμένου να κάψουν το πλοίο και να εξαφανίσουν τα ναρκωτικά που μετέφεραν» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι πράκτορες ωστόσο κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά στο πλοίο, το Eiskos, μήκους 24 μέτρων.

Τα 10 μέλη του πληρώματος –5 υπήκοοι Πορτογαλίας, 2 υπήκοοι Σενεγάλης, 1 υπήκοος Ισπανίας, 1 υπήκοος Γουινέας και 1 υπήκοος Γκάνας– συνελήφθησαν. Οι δύο εξ αυτών τραυματίστηκαν στην φωτιά.