Στο πνεύμα των Χριστουγέννων προσαρμόστηκε η αστυνομία της αμερικανικής πόλης Λόουελ στο Μίτσιγκαν. Τα όργανα της τάξης σκέφτηκαν να αξιοποιήσουν εντελώς διαφορετικά τον χρόνο, που χρειάζονταν για να κόψουν μία κλήση σε κάποιον παραβάτη οδηγό και να προσεγγίσουν με έναν πρωτότυπο τρόπο τους πολίτες.

«Τη μεγαλύτερη επαφή που έχουν οι αστυνομικοί με το κοινό είναι, όταν το σταματούν για κάποιον τροχαίο έλεγχο. Μπορείς να μάθεις πολλά για το συγκεκριμένο πρόσωπο σε αυτά τα 10-15 λεπτά μέσα από το παράθυρο, αν είχε μία καλή ημέρα, μία κακή ημέρα ή μία απαίσια ημέρα», δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Στιβ Μπουκάλα. «Και τότε είχαμε την ιδέα: πώς θα ήταν, αν μπορούσαμε να αλλάξουμε την ημέρα αυτού του ατόμου σε πραγματικό χρόνο;», συμπλήρωσε ο Μπουκάλα.

Έτσι αποφάσισαν οι αστυνομικοί να αιφνιδιάσουν ευχάριστα τους οδηγούς και να αναλάβουν αυτοί να τους αγοράσουν τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους. Όχι όμως ό,τι δώρα περνούσαν από το δικό τους μυαλό, αλλά εκείνα που επιθυμούσαν οι ίδιοι οι οδηγοί. Κατάστρωσαν λοιπόν ένα σχέδιο, όπου σταματούσαν τους οδηγούς για έλεγχο ή μικροπαραβάσεις, τους «ψάρευαν» για να μάθουν τι δώρα επιθυμούσαν για τα Χριστούγεννα, έδιναν κρυφά εντολή στους συνεργάτες τους στα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών και παιχνιδιών και μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος, έφτανε τον πακέτο με το δώρο στον έκπληκτο οδηγό!

Οι αντιδράσεις των τελευταίων αποτυπώνονται στο βίντεο και είναι όλα τα…λεφτά!