Στο τέλος της εβδομάδας θα επανενωθεί με τους ιδιοκτήτες της η Πέννυ, ένα κουτάβι, που ταξίδεψε περίπου 4.000 χιλιόμετρα, από το σπίτι της στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, και βρέθηκε αρχικά στην Αϊόβα και στη συνέχεια σε κτηνιατρική κλινική της Πενσιλβάνια.

Η Πέννυ, ένα κουτάβι ράτσας Βίζλα, προτού επιστρέψει στο σπίτι της, θα κάνει μία ακόμη στάση, από την Πενσιλβάνια, όπου φιλοξενείται, στην Περιφέρεια της Κολούμπια για να επιβιβαστεί σε πτήση της Alaska Airlines, όπως ανέφεραν το Σάββατο σε ανάρτησή τους σε σελίδα που έφτιαξαν στο Facebook ειδικά για τον εντοπισμό της οι ιδιοκτήτες της.

"Όταν χάθηκε, θεωρήσαμε ότι το έσκασε και ότι δεν θα την ξαναβλέπαμε. Είμαστε χαρούμενοι και μόνο που ξέρουμε ότι είναι ζωντανή", δήλωσε η Κέντρα Μπράουν, η ιδιοκτήτριά της στον τηλεοπτικό σταθμό του Πίτσμπεργκ WPXI.

"Είμαι βέβαιη ότι αν μπορούσε να μιλήσει, θα είχε πολλές περιπέτειες να μας αφηγηθεί", πρόσθεσε η ίδια.

Το ταξίδι της Πέννυ ανά τις ΗΠΑ ξεκίνησε στις 19 Δεκεμβρίου όταν ξέφυγε από τους ιδιοκτήτες της και την περιμάζεψε ένας φορτηγατζής, ο οποίος την είδε να περιπλανιέται στους δρόμους της μικρής κοινότητας Ρόγιαλ Σίτυ στην ανατολική Ουάσινγκτον.

"Καταφέραμε να τον εντοπίσουμε κι όταν πληροφορήθηκε ότι ξέρουμε πως την έχει βρει, την άφησε σε έναν χώρο στάθμευσης φορτηγών στο Ντε Μόινς της Αϊόβα", είπε η οικογένειά της.

Ήδη πάνω από 2.500 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της, η Πέννυ με άγνωστο τρόπο κατέληξε έπειτα από μέρες στα χέρια ενός κτηνιάτρου σε κτηνιατρική κλινική της Γουέστ Τάουνσιπ στην Πενσιλβάνια.

Η κτηνιατρική κλινική Banfield επιβεβαίωσε ότι η Πέννυ προερχόταν από την πολιτεία της Ουάσινγκτον διαβάζοντας το μικροτσίπ που έφερε, δήλωσε εκπρόσωπος της κλινικής.

Η Πέννυ φιλοξενήθηκε σε κέντρο φιλοξενίας ζώων και η οικογένειά της ελπίζει να την έχει πάλι μαζί της μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όπως έγραψε στο Facebook.

Στις 2 Ιανουαρίου η αεροπορική εταιρεία Alaska Airlines θα μεταφέρει δωρεάν στο σπίτι της την Πέννυ, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.