Έχουν περάσει δύο χρόνια από την ημέρα που το Κολοράντο γινόταν η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που αποποινικοποιούσε την καλλιέργεια, τη χρήση και την πώληση της μαριχουάνας. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα μέσα σε αυτό το διάστημα; 

Καθόλου, υποστηρίζουν τοπικοί αξιωματούχοι. Ούτε η συντέλεια ήρθε ούτε οι δρόμοι γέμισαν με άνεργους εθισμένους, όπως κινδυνολογούσαν κάποιοι Ρεπουμπλικάνοι. 

«Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες αλλαγές», επισημαίνει αστυνομικός του Ντένβερ στο δίκτυο CBC. «Για την ακρίβεια, οι αστυνομικοί δεν βλέπουν αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο κάνουν τη δουλειά τους», προσθέτει. 

Η νομιμοποίηση δεν επέφερε αύξηση της εγκληματικότητας. Τόνωσε ωστόσο τον τουρισμό της μαριχουάνας, καθώς και την αγορά, η οποία κατακλύζεται διαρκώς με νέα προϊόντα. 

Ανάμεσά τους και το λεγόμενο Fioria, ένα σπρέι, το οποίο περιέχει εκχύλισμα μαριχουάνας και υπόσχεται καλύτερο σεξ για τις γυναίκες... 

Το νέο προϊόν θα κυκλοφορήσει στα καταστήματα του Κολοράντο αυτές τις μέρες και θα είναι διαθέσιμο μόνο σε ενηλίκους άνω των 21 ετών.