Πόσο τραγικό μπορεί να είναι να χάσει κάποιος 27 εκατομμύρια δολάρια στη λοταρία για επτά δευτερόλεπτα; 

Ένας Καναδός βίωσε το συγκεκριμένο συναίσθημα και προσέφυγε στα δικαστήρια που έκριναν ότι δεν δικαιούνταν το ποσό αυτό γιατί καθυστέρησε να περάσει το τυχερό δελτίο του από το μηχάνημα ώστε να θεωρηθεί έγκυρο.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Καναδά, σήμερα, έβαλε τέλος στην επτάχρονη δικαστική μάχη που έδινε ο λογιστής Τζόελ Ίφεργκαν ζητώντας να του δοθούν τα μισά κέρδη του λαχείου.

Στις 23 Μαΐου 2008, λίγα λεπτά πριν τις 9 το βράδυ, ο Ίφεργκαν πήγε στο μπακάλικο της γειτονιάς του για να αγοράσει δελτία για την κλήρωση του "Λότο Σούπερ 7". Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο υπάλληλος του είπε να βιαστεί εάν ήθελε να προλάβει τη διορία κατάθεσης των δελτίων.

Το ρολόι στο μηχάνημα όπου επικυρώνονται τα δελτία έδειχνε 20:59 αλλά μόνο ένα από τα δύο δελτία του καταγράφηκε εγκαίρως. Το δεύτερο —αυτό που περιείχε τους τυχερούς αριθμούς— εκτυπώθηκε και επικυρώθηκε επτά δευτερόλεπτα μετά τις 21:00 και κατά συνέπεια θα ίσχυε για την κλήρωση της επόμενης εβδομάδας.

Ο υπάλληλος εξήγησε στον Ίφεγκραν ότι μόνο το ένα δελτίο του ίσχυε για την κλήρωση της 23ης Μαΐου και τον ρώτησε αν ήθελε να αγοράσει και το δεύτερο. Ο λογιστής δέχτηκε και πλήρωσε και τα δύο.

Αφού του αρνήθηκαν τα μισά κέρδη από το τζακ ποτ —τα χρήματα δόθηκαν σε έναν άλλο τυχερό— ο Ίφεργκαν μήνυσε την Loto-Quebec, την εταιρεία που διαχειρίζεται τα τυχερά παιχνίδια.

Άτυχος μέσα στην... τύχη του.