Για το ποσό των 300 εκατ. δολαρίων πωλήθηκε ο περίφημος πίνακας «Πότε θα Παντρευτείς;» του γάλλου μετα-ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Πολ Γκογκέν, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο για την πώληση έργου τέχνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Wall Street Journal» και των «New York Times» αγοραστής φέρεται να είναι μια ομάδα κρατικών μουσείων του Κατάρ, ενώ πωλητής ήταν ένας ελβετός συλλέκτης.

Μάλιστα το Κατάρ κατείχε και το πρηγούμενο ρεκόρ για ιδιωτική αγοραπωλησία, που καταγράφηκε πριν από τρία χρόνια, όταν αγόρασε έναντι περίπου 250 εκατομμυρίων δολαρίων το έργο «Οι Χαρτοπαίχτες», του Πολ Σεζάν.

Το έργο, με αυθεντικό τίτλο «Nafea Faa Ipoipo», φιλοτεχνήθηκε το 1892 και είναι ένα διπλό πορτρέτο δυο γυναικών από την Ταϊτή, με ζωντανά, έντονα χρώματα. 

Ο Γκογκέν, που αναγνωρίστηκε σε μεγάλο βαθμό μετά το θάνατό του, επηρεάστηκε ιδιαίτερα από τη ζωή του στην Ταϊτή, όπου ζωγράφισε αρκετά γυναικεία πορτρέτα.

Πειραματίστηκε ιδιαίτερα με τη χρήση χρωμάτων και συμβόλων στην τέχνη, επηρεάζοντας τόσο τους σύγχρονούς του, όπως ο Βαν Γκογκ, όσο και μεταγενέστερους καλλιτέχνες.