Η 11χρονη Τζορντίν Λέοπολντ μετακόμισε με τη μητέρα της και τα τρία της αδέλφια από το Οχάιο στη Μινεσότα.

Ο πατέρας της όμως αναγκάστηκε να μείνει πίσω, επειδή έπαιζε αμυντικός σε ομάδα χόκεϊ της πόλης. Έτσι, η 11χρονη ανέλαβε δράση, έπιασε μολύβι και χαρτί και άρχισε να συντάσσει επιστολή προς τους προπονητές άλλης ομάδας στη Μινεσότα που αν τον έπαιρναν στην ομάδα, «ο μπαμπάς δεν θα ήταν μόνος του».

Το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο.

Το γράμμα απευθύνεται στους «αγαπητούς προπονητές των Minessota Wilds». Το κορίτσι συστήνεται και παρουσιάζει το πρόβλημα που την ανησυχεί τον τελευταίο καιρό.

«Ο μπαμπάς μου είναι αμυντικός στους Columbus Blue Jackets. Λοιπόν, αισθάνεται πολύ μόνος του χωρίς την οικογένειά του. Μένουμε τώρα στη Μινεσότα [...] Ο μπαμπάς μου είναι σε μία ομάδα με πιο μικρούς παίκτες και είναι πολύ μόνος του και δεν παίζει γιατί οι Jackets τον πήραν γιατί χρειάζονταν έναν αμυντικό» γράφει.

«Λοιπόν, για να φτάσω σε αυτό που θέλω να πω» συνεχίζει, «οι Wild δεν έχουν κερδίσει και πολλά ματς και πρέπει να είστε πολύ νευριασμένοι αλλά η ομάδα σας χρειάζεται αμυντικούς οπότε μπορείτε, σας παρακαλώ, σας παρακαλώ, σας παρακαλώ, να ρωτήσετε τους Jackets αν μπορείτε να τον πάρετε;» καταλήγει.

To γράμμα δεν στάλθηκε ποτέ, αλλά το βρήκε η μητέρα της, το ανέβασε στο Facebook, κυκλοφόρησε και έφτασε στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμός KFAN. Φυσικά, στο τέλος πέτυχε τον σκοπό του: Η μεταγραφή έκλεισε προ ημερών.

Ο μάνατζερ των Wild Τσακ Φλέτσερ ανέφερε, όπως αναφέρει η ομάδα στο Τwitter, πως «το γράμμα ήταν αρκετά πειστικό και είχε ορισμένα ισχυρά επιχείρηματα».