Μια πόλη στην ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου, που ονομάζεται Μπάρκιν (Βarking, δηλαδή γαυγίζω στα αγγλικά) αποφάσισε την δημιουργία μιας βάσης δεδομένων DNA των σκύλων.

Στόχος, να εντοπίζει εύκολα τους αγενείς ιδιοκτήτες τετράποδων που δεν μαζεύουν τα περιττώματα των κατοικίδιων τους από τα πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους.

Το δημοτικό συμβούλιο της Μπάρκιν και Ντάγκεναμ σκοπεύει να απαγορεύσει από αυτό το καλοκαίρι την πρόσβαση στα 27 δημόσια πάρκα της στα τετράποδα που δεν θα έχουν προηγουμένως καταχωριστεί σε αυτό το αρχείο, διευκρινίζει σήμερα η εφημερίδα The Times.

Εξάλλου στους αμελείς ιδιοκτήτες κατοικιδίων οι οποίοι θα εντοπίζονται χάρη στην μέθοδο αυτή να μην έχουν μαζέψει τα περιττώματα των τετράποδων συντρόφων τους θα επιβάλλεται πρόστιμο 80 στερλινών (111 ευρώ).

Το δημοτικό συμβούλιο σκοπεύει εξάλλου να συμπεριλάβει στο μισθωτήριο αυτών που ενοικιάζουν δημοτικές κατοικίες την υποχρέωση να καταχωρίζουν το DNA του σκύλου τους.

«Στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι ιδιοκτήτες σκύλων στο Μπάρκιν και Ντάγκεναμ δείχνουν κοινωνική υπευθυνότητα, όμως δυστυχώς λίγοι εγωιστές πιστεύουν ότι μπορούν να παραλείπουν το καθάρισμα μετά το πέρασμα των σκύλων τους», σχολίασε ο δημοτικός υπεύθυνος Ντάρεν Ρόντουελ, ο οποίος χαρακτήρισε την καινοτομία αυτή που έρχεται από τις ΗΠΑ ως το «σκυλίσιο διαβατήριο για τον 21ο αιώνα».