Το ρεκόρ τιμής πώλησης κατέρριψε μια φούξια γυναικεία τσάντα με κοντό χέρι από δέρμα κροκοδείλου του οίκου Hermès, καθώς ο αγοραστής της έδωσε 202.000 ευρώ για να την αποκτήσει. 

Η τσάντα πωλήθηκε κατά τη διάρκεια δημοπρασίας του οίκου Christie's στο Χονγκ Κονγκ τη Δευτέρα το βράδυ σε ασιάτη αγοραστή. Η τελική τιμή ήταν κατά 15% υψηλότερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις του οίκου Christie's.

«Η τσάντα Diamond Birkin 35 - ανήκει στη σειρά που είναι αφιερωμένη στη βρετανίδα ηθοποιό και τραγουδίστρια Τζέιν Μπέρκιν - από δέρμα κροκοδείλου αλμυρού νερού, με τα τελειώματά της από χρυσό 18 καρατίων και διαμάντια, χρώματος φωτεινού φούξια ξετρέλανε τον κόσμο και πωλήθηκε στην τιμή ρεκόρ του 1,72 εκατομμυρίου δολαρίων Χονγκ Κονγκ».

Η τσάντα, που έχει φάρδος 35 εκατοστών και ύψος 25 εκατοστών, κλείνει με φερμουάρ φτιαγμένο από χρυσό και διαμάντια, διευκρίνισει ο οίκος Christie's.

Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε «φρενήρεις ρυθμούς», πωλήθηκαν περίπου 300 επώνυμες τσάντες. 

Μία «Kelly» του οίκου Hermès από μαύρο κροκόδειλο πωλήθηκε 132.000 ευρώ, επίσης τιμή ρεκόρ για ένα προϊόν της σειράς αυτής που είναι αφιερωμένη στην αείμνηστη Γκρέις Κέλι.