Το πρώτο «αυτοκίνητο σε τσάντα» δημιούργησε ένας 26χρονος ιάπωνας μηχανικός ο οποίος κατασκεύασε έναν φορητό προσωπικό μεταφορέα.

Το νέο «όχημα» ονομάζεται WalkCar έχει μέγεθος φορητού υπολογιστή, μοιάζει με πατίνι ή σκέιτμπορντ και μπορεί να το κουβαλήσει κανείς μαζί του σε μια τσάντα. 

Το WalkCar σύντομα μπορεί να κυκλοφορεί στους δρόμους του Τόκιο, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς. Είναι δημιούργημα του Κουνιάκο Σάτο και των συναδέλφων του στην εταιρεία Cocoa Motors και κινείται με μπαταρία λιθίου που χρειάζεται τρίωρη επαναφόρτιση, είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και ζυγίζει μεταξύ δύο και τριών κιλών, ανάλογα με το αν προορίζεται για χρήση σε κλειστό ή ανοιχτό χώρο. Μπορεί να σηκώσει βάρος έως 120 κιλών και κινείται με ταχύτητα έως δέκα χιλιομέτρων την ώρα σε μια απόσταση έως 12 χιλιομέτρων. 

Μόλις κάποιος ανέβει στο «πατίνι», αυτό ξεκινά αυτόματα, ενώ μόλις κατέβει, αυτό σταματά επίσης αυτόματα. Για να στρίψει κανείς, μετατοπίζει απλώς το κέντρο του βάρους του. Φυσικά δεν τίθεται θέμα παρκαρίσματος, αφού πάρκινγκ είναι η ίδια η... τσάντα του κατόχου του.

Ο Σάτο δήλωσε ότι κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να παραγγείλει το δικό του WalkCar από φέτος το φθινόπωρο μέσω της ιστοσελίδας Kickstarter που εξασφαλίζει μικρο-χρηματοδοτήσεις νέων ιδεών από ένα πλήθος πρόθυμων «επενδυτών». Η τιμή του αναμένεται να κινείται στα 800 δολάρια και οι πρώτες πωλήσεις θα εκτελεσθούν την άνοιξη του 2016.