Μια ομάδα Αιγύπτιων και Γερμανών αρχαιολόγων και συντηρητών αναζητά τρόπους για να συγκολλήσει τη γενειάδα του βασιλέως που έπεσε θύμα ατυχήματος.

Λένε ότι όποιος διαταράσσει τον αιώνιο ύπνο του Φαραώ Τουταγχαμών έχει κακό τέλος. Αν αυτό ισχύει, τότε ο εργαζόμενος στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου που πέρυσι, προσπαθώντας να διορθώσει τον φωτισμό στην βιτρίνα όπου φυλάσσεται η νεκρική μάσκα του, έσπασε τη γενειάδα του και στη συνέχεια τη συγκόλλησε με εποξική κόλλα, θα έχει κακά ξεμπερδέματα.

Έως τότε, τη λαθροχειρία προσπαθούν να επανορθώσουν μια ομάδα Αιγύπτιων και Γερμανών αρχαιολόγων και συντηρητών η οποία δουλεύει από χθες εντατικά για την αποκατάσταση της μάσκας, ενός από τα πιο πολύτιμα αρχαιολογικά ευρήματα όλων των εποχών που για χάρη του και μόνο χιλιάδες κόσμου επισκέπτονται κάθε χρόνο την αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας Christian Eckmann, η επιχείρηση θα διαρκέσει έως και δύο μήνες αφού πρέπει πρώτα να αφαιρεθεί η κόλλα και στη συνέχεια να μελετηθεί η μάσκα για να βρεθεί ο πιο κατάλληλος τρόπος συγκόλλησης.

Δυστυχώς για εκείνους που έχουν ήδη προγραμματίσει το ταξίδι τους στην Αίγυπτο, αυτό σημαίνει πως η ολόχρυση μάσκα θα απουσιάζει από τη θέση της στο μουσείο μέχρι νεωτέρας.