Ο οίκος δημοπρασιών Henry Aldridge & Son έβγαλε στο σφυρί ενθύμια από το ναυάγιο του Τιτανικού. Θα μείνετε άφωνοι από τις τιμές που έπιασαν.

Πόσο μπορεί να κοστίζει ένα κράκερ ηλικίας 103 ετών; Βέβαια, δεν μιλάμε για μπισκότο ό,τι κι ό,τι. Το περισυνέλεξε επιβάτης του πλοίου Καρπάθια που έσπευσε στον τόπο του ναυαγίου για να περισυλλέξει τους ναυαγούς, το εντόπισε πάνω σε μία από τις σωστικές λέμβους και το φύλαξε προσεκτικά σε έναν φάκελο. Το εν λόγω μπισκότο λοιπόν, μάρκας Spillers and Bakers Pilot, πωλήθηκε έναντι 20.792 ευρώ στο πλαίσιο δημοπρασίας ενθυμίων από το ναυάγιο του Τιτανικού, αντικειμένων που περισώθηκαν, ακόμα και φωτογραφιών.

Ανάμεσά τους βρίσκεται και ένα φλιτζάνι από το βυθισμένο πλοίο το οποίο κάποιος από τους διασωθέντες προσέφερε στον καπετάνιο του Καρπάθια το οποίο έπιασε 178.822 ευρώ και μια φωτογραφία του παγόβουνου πάνω στο οποίο προσέκρουσε το πλοίο. Τη φωτογραφία τράβηξε μια μέρα μετά από το ναυάγιο, στις 16 Απριλίου του 1912, από τον επικεφαλής καμαρότο του Prinz Adalber, ενός από τα πλοία που περιέπλεαν την περιοχή.