Το δρόμο έχασε ο πιλότος πτήσης της Malaysia Airlines, όταν αντί για Κουάλα Λουμπούρ έφτασε στη... Μελβούρνη.

Το ευτράπελο συνέβη ανήμερα των Χριστουγέννων, όταν η πτήση αναχώρησε από το αεροδρόμιο του Όκλαντ με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ. Τότε ο κυβερνήτης διαπίστωσε ότι το σχέδιο πτήσης που του είχαν δώσει οδηγούσε το αεροπλάνο στη διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση, προς τη Μελβούρνη.

Σύμφωνα με την New Zealand Herland, ο πιλότος επικοινώνησε με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στο Όκλαντ, προκειμένου να μάθει γιατί το σχέδιο πτήσης που του είχαν δώσει δεν ακολουθούσε τη συνηθισμένη πορεία, πετώντας απευθείας προς τη Μαλαισία.

Όπως τον πληροφόρησαν από το κέντρο ελέγχου, επρόκειτο για λάθος και έτσι ο πιλότος πήρε τον χειροκίνητο έλεγχο του αεροσκάφους, του άλλαξε πορεία και διέσχισε τη Θάλασσα της Τασμανίας με βορειοδυτική κατεύθυνση προς τη μαλαισιανή πρωτεύουσα. 

Όπως αναφέρει ο τοπικός τύπος, οι επιβάτες δεν ενημερώθηκαν για το μπέρδεμα κατά τη διάρκεια της πτήσης, ενώ ένας εκπρόσωπος της Airways, του παρόχου υπηρεσιών πλοήγησης αεροσκαφών της Νέας Ζηλανδίας, δήλωσε ότι το συμβάν θα διερευνηθεί από τον τομέα της που είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια.