Μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα βρέθηκαν δύο ψαράδες στα ανοικτά της ακτής των Φιλιππίνων. Οι ψαράδες είδαν ένα γιοτ το οποίο έπλεε ακυβέρνητο. όταν μπήκαν στο εσωτερικό αντίκρισαν το πτώμα και κάλεσαν αμέσως τις αρχές, οι οποίες με τη σειρά τους προχώρησαν σε αναγνώριση του άνδρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun, πρόκειται για τον 59χρονο Γερμανό εξερευνητή Manfred Fritz Bajorat, ο οποίος αγνοείτο από το 2009.

Ο άνδρας βρέθηκε καθισμένος δίπλα από το ασύρματο τηλέφωνο του σκάφους και σύμφωνα με τον επιθεωρητή Mark Navales, η αιτία θανάτου παραμένει άγνωστη, αφού δεν υπάρχουν ενδείξεις δολοφονίας. 

«Ο θάνατός του αποτελεί μυστήριο» σημείωσε, προσθέτοντας ότι ο Bajorat έμοιαζε απλώς σαν να έχει αποκοιμηθεί. Σύμφωνα με τον εγκληματολόγο Mark Benecke, «ο τρόπος που κάθεται ο άνδρας δείχνει ότι ο θάνατός του ήρθε απρόσμενα, πιθανόν από έμφραγμα». 

Σύμφωνα με ιατροδικαστή, ο Γερμανός ναυτικός πέθανε αρκετές μέρες πριν ανακαλυφθεί το πτώμα του από τους δύο ψαράδες, ωστόσο οι υψηλές θερμοκρασίες της περιοχής σε συνδυασμό με τον αλμυρό θαλασσινό αέρα συνέβαλλαν στην διατήρηση της σορού.

Στο δημοσίευμά της η βρετανική Daily Mail αναφέρει ότι ο Bajorat εξερευνούσε εδώ και 20 χρόνια τις θάλασσες του πλανήτη, έχοντας ταξιδέψει σχεδόν σε κάθε γωνιά του.

Το 2009 χώρισε με την επί 30 έτη σύζυγό του, η οποία πέθανε την επόμενη χρονιά από καρκίνο. Πιθανότατα ο θάνατός της τον του κόστισε πολύ, και το ίδιο έτος έκοψε κάθε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο.