Στην καισαρική νοσηλεύονται πέντε μικροί γατόπαρδοι, ύστερα από την πρόωρη γέννησή τους με καισαρική στον Ζωολογικό Κήπο του Σινσινάτι, στο Οχάιο, σε μια πολύ σπάνια επέμβαση σε επίσης σπάνιο είδος αιλουροειδών.

Τα μικρά, που γεννήθηκαν στις 8 Μαρτίου στην μονάδα παραγωγής γατόπαρδων, έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε μολύνσεις, είπε ο διευθυντής υγείας ζώων Μαρκ Κάμπελ στον κήπο.

Τα τρία αρσενικά και δύο θηλυκά ζώα βρίσκονται σε 24ωρη φροντίδα, και ταίζονται με μπουκάλι κάθε τρεις ώρες, εξήγησε την Παρασκευή ο Κάμπελ. "Η μητέρα τους συνέρχεται, και δουλεύουμε πολύ σκληρά για να πάρουν βάρος. Η πρώτη εβδομάδα και ο πρώτος μήνας ζωής αυτών των νεωγνών είναι σημαδιακά στάδια για την επιβίωσή τους", πρόσθεσε.

Ο Κάμπελ είπε ότι στα 25 χρόνια που εργάζεται στον ζωολογικό κήπο, μεταξύ των παλαιότερων στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει κάνει μόνο άλλες δύο καισαρικές τομές.

Οι μικροί γατόπαρδοι, που ανήκουν στο ταχύτερο είδος χερσαίου ζώου στον κόσμο, θα χρειαστούν ειδική φροντίδα για τις επόμενες 8-12 εβδομάδες. Οι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου θα μπορέσουν να τα παρακολουθήσουν πίσω από τζάμια.


TAGS