Μία υπάλληλος η οποία απολύθηκε επειδή φορούσε… ίσια παπούτσια κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερες από 120.000 υπογραφές σε διαδικτυακό αίτημα με το οποίο ζήτησε από τις αρχές της Βρετανίας να κηρυχθεί παράνομη η πρακτική εταιρειών που απαιτεί από τις γυναίκες να φορούν τακούνια.

Ο αριθμός υπογραφών στο αίτημα της Νίκολα Θορπ γρήγορα ξεπέρασε τις 100.000 που απαιτούνται προκειμένου το βρετανικό Κοινοβούλιο να εξετάσει το ενδεχόμενο να συνεδριάσει για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τα όσα εξιστόρησε η ίδια, τον περασμένο Δεκέμβριο όταν έπιασε δουλειά ως ρεσεψιονίστ, πήγε την πρώτη ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα φορώντας ίσια παπούτσια. Εκεί οι υπεύθυνοι την ενημέρωσαν ότι έπρεπε να φοράει ψηλοτάκουνα.

Όπως περιέγραψε σε βρετανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, εκείνη αρνήθηκε να δεχθεί την προσφορά που της έκαναν για πάει να αγοράσει ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνες γόβες. Έτσι, ακολούθησε η απόλυση της, χωρίς να λάβει αποζημίωση.

Η ίδια διατείνεται ότι «όλες οι γυναίκες συνάδελφοι μπορούν να φοράνε ίσια παπούτσια ή γόβες με πολύ χαμηλό τακούνι αν το προτιμούν».

Η Βρετανίδα ξεκίνησε την πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών στο Διαδίκτυο αυτήν την εβδομάδα υπογραμμίζοντας ότι οι «ισχύοντες επίσημοι ενδυματολογικοί κώδικες είναι απαρχαιωμένοι και σεξιστικοί».