Φρενίτιδα επικρατεί παγκοσμίως με το παιχνίδι Pokemon Go, που μπερδεύει εικονική πραγματικότητα με την αληθινή ζωή. Το παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality), όπως ονομάζεται, ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άμεσα έγινε συνήθεια και στη χώρα μας.

Ήδη στην Ουάσινγκτον και το Ορεγκον στις ΗΠΑ αποφάσισαν να προειδοποιήσουν τους πολίτες για τους κινδύνους που «κρύβει» το παιχνίδι, τονίζοντας τους ότι πρέπει να τηρούν πάντα τους νόμους, όταν βγαίνουν στο... κυνήγι ή ψάχνουν για «Pokestops» με τα smartphone τους. Στις ΗΠΑ υπάρχουν ήδη αναφορές για ανθρώπους που πήδηξαν από λεωφορεία γιατί είδαν να κινείται στον δρόμο ένα πόκεμον.

«Περπατούσα κατά μήκος της ακτής όταν είδα κάτι στο νερό. Έπρεπε να ξανακοιτάξω για να συνειδητοποιήσω ότι ήταν ένα πτώμα. Ήταν πολύ σοκαριστικό και δεν ήξερα στην αρχή τι να κάνω. Κάλεσα την αστυνομία. Ήμουν πολύ φοβισμένη και έκλαιγα» δήλωσε σοκαρισμένη μια νεαρή κοπέλα που έψαχνε τα Pokemon και βρήκε πτώμα.

Όμως η προσοχή των χρηστών πρέπει να είναι μεγάλη. Επιτήδειοι φαίνεται να βρήκαν ευκαιρία να εξαπατήσουν τους χρήστες καλώντας τους μέσω της εφαρμογής να πάνε σε διάφορα απομακρυσμένα σημεία στα οποία, θα βρουν pokemon προκειμένου να τους ληστέψουν.