Ένας δασοφύλακας έχασε τη ζωή του στην Ισπανία στα Κανάρια Νησιά καθώς προσπαθούσε να σβήσει την πυρκαγιά που έβαλε ένας Γερμανός που προσπαθούσε να κάψει το χαρτί τουαλέτας αφότου έκανε την… ανάγκη του.

Ο 54χρονος δασοφύλακας Φρανθίσκο Χοσέ Σαντάνα, που εργαζόταν για την τοπική κυβέρνηση της νήσου Πάλμα, σκοτώθηκε δίνοντας μάχη με τις φλόγες, ανέφερε από την πλευρά του στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης το συνδικάτο των εργαζόμενων στις πυροσβεστικές δυνάμεις Atbrif.

Περίπου 700 άνθρωποι απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους από τις περιοχές που βρίσκονταν κοντά στην πυρκαγιά, η οποία συνεχίζει να καίει σήμερα σε μια έκταση 10.000 στρεμμάτων, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος τύπου των υπηρεσιών εκτάκτων περιστατικών του αρχιπελάγους των Καναρίων.

Περίπου 200 πυροσβέστες, 6 ελικόπτερα και ένα υδροπλάνο συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης με στόχο να αναχαιτίσουν την εξάπλωση της φωτιάς, πρόσθεσε αυτή η εκπρόσωπος τύπου.

Ένας Γερμανός ηλικίας 27 συνελήφθη χθες το απόγευμα, καθώς υπάρχουν υποψίες σε βάρος του ότι προκάλεσε την πυρκαγιά, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος τύπου της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.

Ο άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, «δήλωσε στους αστυνομικούς ότι προκάλεσε κατά λάθος την πυρκαγιά, ενώ αφόδευε (...) και έβαλε φωτιά στο χαρτί τουαλέτας που χρησιμοποίησε» σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου των αρχών.

Ο 27χρονος κατηγορείται για πρόκληση πυρκαγιάς σε δάσος από αμέλεια κι αργότερα σήμερα θα οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης.

Οι δυσμενείς μετεωρολογικές συνθήκες, η ζέστη σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους ενδέχεται να περιπλέξουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών.