Συνεχίζονται τα περίεργα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Αυτή τη φορά, η πισίνα καταδύσεων από γαλάζια έγινε... πράσινη

Το απόγευμα της Τρίτης, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του αγωνίσματος των καταδύσεων στο Maria Lenk Aquatic Centre του Ρίο ντε Τζανέριο, ο χάλκινος Ολυμπιονίκης στις καταδύσεις Τομ Ντέιλι παρατήρησε αυτή την περίεργη αλλαγή στο χρώμα του νερού.

Μάλιστα, «ανέβασε» στο Twitter μια φωτογραφία όπου φαίνεται ξεκάθαρα η διαφορά στο χρώμα, με την πισίνα να θυμίζει περισσότερο... Αμαζόνιο.

Η απότομη και ανησυχητική αυτή αλλαγή του χρώματος του νερού της πισίνας έκλεψε την παράσταση από τις αθλήτριες που διαγωνίζονταν στους τελικούς των καταδύσεων την Τρίτη, ενώ ο απεσταλμένος του Guardian στο Ρίο, Owen Gibson, έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter πως κανείς δεν γνωρίζει ακόμα τι προκάλεσε αυτή την αλλαγή αλλά οι αρμόδιοι ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την υγεία των αθλητών.

Η αθλήτρια της Βρετανίας, Tonia Couch, είπε στον Gibson πως το χρώμα του νερού γινόταν όλο και πιο πράσινο όσο περνούσε η ώρα, με αποτέλεσμα όταν ήρθε η σειρά της να διαγωνιστεί να μην βλέπει τη συναθλήτριά της, Lois Toulson, κάτω από το νερό!

Η διοργάνωση του Ρίο 2016 δήλωσε πως πραγματοποίησε τα απαραίτητα τεστ στο νερό και βρήκε πως «δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος» για τους αθλητές. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, ούτε οι ίδιοι έχουν ανακαλύψει την αιτία της αλλαγής χρώματος του νερού.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της FINA, Κορνέλ Μαρκουλέσκου, τόνισε ότι πιθανότατα υπήρξε πρόβλημα στα φίλτρα του νερού. «Δεν υπήρχε κίνδυνος για τους καταδύτες, απλώς δεν ήταν καλή εικόνα για την τηλεοπτική κάλυψη», είπε.