Πολλοί έχουν γράψει πως η δημοφιλής σειρά Simpsons είναι… περίεργα ακριβής στις προβλέψεις της. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει πως οι δημιουργοί της είναι χαρούμενοι με αυτές τις προβλέψεις, όπως στην περίπτωση του Ντόναλντ Τραμπ.

Πριν από 16 χρόνια, μεταδόθηκε το επεισόδιο Bart to the Future, στο οποίο η Λίζα Σίμπσον ως πρόεδρος των ΗΠΑ πονοκεφάλιαζε για το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ της παρέδωσε ένα δυσθεώρητο χρέος. Και οι δημιουργοί της πιο πετυχημένης σειράς στην ιστορία των ΗΠΑ ανέφεραν πως αυτό το επεισόδιο ήταν μία προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ.

«Αυτό μας φάνηκε ως το λογικό τελευταίο σταθμό πριν πιάσουμε πάτο», ανέφερε ο σεναριογράφος Νταν Γκρίνι σε συνέντευξη του στο Hollywood Reporter.

Και τώρα που ο Τραμπ εξελέγη πρόεδρος, η σειρά αναφέρθηκε στην ακρίβειά της στο τελευταίο επεισόδιο. Στους τίτλους έναρξης ο Μπαρτ φαίνεται να γράφει ως τιμωρία στον πίνακα της τάξης του το εξής σλόγκαν:

Το να είσαι σωστός, είναι χάλια.

Και οι Simpsons για να κάνουν σαφές στο τι ακριβώς αναφέρονται tweetαραν πως αυτή η ατάκα αναφερόταν στην προεδρία του Τραμπ…