Ριζικά άλλαξε η ζωή ενός 30χρονου άντρα ο οποίος πήρε την απόφαση να ζήσει όπως ο ίδιος ήθελε δίχως να τον απασχολεί η κοινή γνώμη.

Πρόκειται για τον 30χρονο Cody Harman ο οποίος το 2007 ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας ως νύφη, ωστόσο συνειδητοποίησε ότι ζει σε λάθος σώμα και από τότε ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή που θα τον έφερνε πιο κοντά στο όνειρο του.

«Ήξερα πως έκανα λάθος με τον γάμο, αλλά δεν ήξερα πώς να πω στους άλλους αυτό που συνέβαινε. Είμαι πια πιο ευτυχισμένος από όσο είχα ποτέ φανταστεί τώρα που ζω ως άνδρας» δηλώνει στην εφημερίδα Mirror. «Είναι απίστευτο πόσο διαφορετικά νιώθω σωματικά και ψυχολογικά. Πάντα με ενδιέφερε το fitness και τώρα έχω το σώμα που πάντα ονειρευόμουν. Όταν συναντώ ανθρώπους που έχω πολύ καιρό να δω δυσκολεύονται να πιστέψουν πως είμαι πραγματικά εγώ».

 Ο Cody μίλησε για τα εφηβικά του χρόνια, εξιστορώντας τις δυσκολίες που πέρασε όντας κορίτσι: «Ήταν πολύ δύσκολο να βλέπω το σώμα του να αλλάζει, το μισούσα και ήθελα απλώς να είμαι αγόρι. Ήμουν τυχερός που ήμουν μικροκαμωμένος και δεν είχα πολλές καμπύλες. Ήξερα πως με έλκυαν τα κορίτσια αλλά επειδή στο σπίτι ήμαστε πολύ θρήσκοι οι γονείς μου με έκαναν να νιώθω πως είναι αμαρτία κι έτσι έβγαινα με αγόρια».

Η γνωριμία και ο γάμος με τον σύζυγό του

Ο 30χρονος μίλησε και για την γνωριμία με τον τότε σύζυγο του «Όλοι παντρευόντουσαν και ήθελα κι εγώ να χωρέσω σε αυτό. Συνάντησα τον Adam και τα πηγαίναμε πολύ καλά. Η ανατροφή μου ήταν με τη θρησκεία κυρίαρχη κι έτσι ανησυχούσα πως ο κόσμος θα καταλάβαινε πως ήμουν γκέι και δεν θα είχα σύζυγο» εξομολογείται. Έτσι το 2008 ήρθε η στιγμή του γάμου. «Ήξερα πως κάτι πάει λάθος γιατί δεν είχα καθόλου ερωτικά συναισθήματα για τον Adam. Ακόμα και την ημέρα του γάμου ένιωθα άβολα μέσα στο νυφικό μου, αν και προσποιούμουν πως ήμουν ευτυχισμένος. Ήξερα πως ο γάμος υποτίθεται πως είναι για πάντα, ποτέ δεν σκέφτηκα το ενδεχόμενο των παιδιών. Ένιωθα ένα σωρό συναισθήματα, δεν ήξερα τι ήταν η αγάπη».

Μετά τον γάμο το ζευγάρι μετακόμισε στη Γερμανία, όπου ζούσε ο Adam και ο Cody ήταν απελπισμένα δυστυχισμένος. «Δεν ήμουν ο εαυτός μου» θυμάται.

Το 2011 επέστρεψε στην Καλιφόρνια και πήγε σε μια σχολή μαγειρικής με την ελπίδα μια νέα καριέρα να τη βοηθήσει. «Είπα στον Adam πως θα επέστρεφα μόλις ολοκληρωνόταν η 2ετής διδασκαλία αλλά ο γάμος μας διαλύθηκε και πήραμε διαζύγιο».

Έτσι ήρθε και η στιγμή ο Cody να παραδεχθεί πως ο μόνος τρόπος να ζει ευτυχισμένος ήταν να σταματήσει να καταπιέζει τα συναισθήματά του.

Το 2012 μίλησε στην οικογένεια και τους φίλους του πως ήταν λεσβία και έναν χρόνο αργότερα τους είπε πως ήταν διεμφυλικός.

«Η μαμά μου έβαλε τα κλάματα αλλά τώρα είναι χαρούμενη για μένα. Γνώρισα και μια τεράστια κοινότητα ανθρώπων online και συνειδητοποίησα πως δεν είμαι μόνος» αφηγείται.

Το 2014 υποβλήθηκε σε μαστεκτομή- εξ ου και η φωτογραφία με τις ουλές- και άρχισε να παίρνει ανδρικές ορμόνες. Παράλληλα επικεντρώθηκε στη γυμναστική και κυρίως το Crossfit και το τρέξιμο.

Στη συνέχεια υποβλήθηκε σε υστερεκτομή και πέρσι άρχισε την άρση βαρών.

«Το να γυμνάζομαι με έκανε να νιώθω πιο αρρενωπός και οι μύες μου γρήγορα δυνάμωσαν. Τον Οκτώβριο συμμετείχα για πρώτη φορά στον διαγωνισμό μποντιμπίλντιγκ Female to Male Transgender. Προπονούμουν έξι φορές την εβδομάδα για δύο ώρες τη φορά και ακολουθούσα διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες. Είχα πολλή αγωνία αλλά οι κόποι μου απέδωσαν και ήρθα δεύτερος» περιγράφει.

Στόχος του είναι τώρα να γίνει personal trainer για να βοηθήσει κι άλλους που θέλουν να αποκτήσουν το σώμα του. «Η μετάβασή μου από γυναίκα σε άνδρας ήταν ένα τεράστιο μάθημα υπομονής. Το ίδιο ισχύει και για την άσκηση. Να απολαμβάνετε το ταξίδι, όσο προσπαθείτε θα φτάσετε εκεί που θέλετε. Ο χρόνος θα περάσει έτσι κι αλλιώς, μπορείτε να τον περνάτε βαδίζοντας προς τον στόχο σας. Μη σταματάτε» είναι η συμβουλή του.

Το τελικό στάδιο της αλλαγής φύλου θα είναι για τον Cody τον Ιούνιο, όταν θα υποβληθεί σε φαλλοπλαστική. Τότε ελπίζει να μπορέσει να βρει και τον έρωτα. «Είχα κάποιες σύντομες σχέσεις με γυναίκες αλλά θα ήθελα κάτι πιο μακροπρόθεσμο. Τώρα είμαι πιο ευτυχισμένος από ποτέ. Το μήνυμά μου είναι πως η ζωή είναι πολύ μικρή, έχουμε όλοι μόνο μία ευκαιρία. Μην τα παρατάτε. Εγώ άφησα τον φόβο να καταλάβει τη ζωή μου, δεν θα το ξανακάνω ποτέ» καταλήγει.