Ένα ζευγάρι βρήκε μια βαλίτσα στον στον σιδηροδρομικό σταθμό της Ουτρέχτης, στην κεντρική Ολλανδία, την Κυριακή. Μέσα σε αυτή, βρίσκονταν επιστολές, γραμμένες από έναν φαντάρο του γερμανικού στρατού κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με τα ολλανδικά ΜΜΕ.

Όπως μεταδίδει ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός 1Limburg, ο νεαρός Adrien Miller, γιος του φαντάρου, πήρε στις επιστολές του πατέρα του από την αδερφή του, που τις είχε φυλαγμένες, και περίμενε το τρένο για να επιστρέψει στο σπίτι του, στη νότια πόλη Μπρούνσουμ. Βιαστικός, όμως, όπως ήταν, επιβιβάστηκε στο τρένο και άφησε πίσω του τη βαλίτσα του.

Το ζευγάρι που εντόπισε τη βαλίτσα, έγραψε για την «ανακάλυψή του» στο Facebook. Οι κοινοποιήσεις ξεπέρασαν τις 27.700, ενώ στο εγχείρημα βοήθησε και ο παραπάνω ραδιοφωνικός σταθμός.

Ο Miller, λοιπόν, εντοπίστηκε και πήρε πίσω τα γράμματα του πατέρα του.

Οι επιστολές-κειμήλια είναι ιδιαίτερα τρυφερές και φανερώνουν όσα βίωνε ο νεαρός στρατιώτης στο Μέτωπο όπου πολεμούσε. Οι περισσότερες από αυτές ξεκινούν με τη φράση «αγάπη μου, σου γράφω για να ξέρεις ότι όλα πάνε καλά». Στη συνέχεια, αναφέρονται λεπτομέρειες για την ασφάλεια και τη διατροφή των στρατιωτών, ενώ η υπογραφή έλεγε σχεδόν πάντα: «Ο σύζυγός σου που σε αγαπά».

Ο νόμιμος κάτοχος των επιστολών δηλώνει πανευτυχής που κατάφερε να ξαναβρεί τις επιστολές και τονίζει ότι είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτόν να τις διαβάσει στην κόρη του. Όπως λέει ο ίδιος, ο πατέρας του χάθηκε στον πόλεμο το 1944, κανείς δεν ξέρει, όμως, τι του συνέβη. «Άραγε τάφηκε σε κοινοτάφιο ή πέθανε ως αιχμάλωτος πολέμου του ρωσικού στρατού; Ποτέ δεν θα το μάθουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Miller.

Πηγή: star.gr