Η έρευνα της ιαπωνικής αστυνομίας για την απόπειρα δολοφονίας μια 82χρονης που ζει κλινήρης οδηγήθηκε σε ένα μάλλον... παράξενο ύποπτο, μια αδέσποτη γάτα.

Η κόρη της Mayuko Matsumoto βρήκε τη μητέρα της να αιμορραγεί ακατάσχετα από περίπου 20 κοψίματα στο πρόσωπο της, μέσα στο σπίτι της σε μια ορεινή πόλη της Mifune στο νομό Kumamoto της νότιας Ιαπωνίας.

Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας καθώς μερικές από τις πληγές της 82χρονης ήταν ιδιαίτερα σοβαρές. 

«Την βρήκαμε με το αίμα να έχει καλύψει τα πάντα πάνω από το πηγούνι της. Το πρόσωπό της βρέθηκε μέσα στο αίμα. Δεν ήξερα τι συνέβη» είπε η κόρη της Mayuko Matsumoto στο RKK

Η Matsumoto, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν σε θέση να μιλήσει, έπρεπε να λάβει άμεσα ιατρική φροντίδα. 

Οι ερευνητές της αστυνομίας δεν βρήκαν κανένα σημάδι διάρρηξης ενώ διαπίστωσαν πως κάποια από τα τραύματα της γυναίκας θύμιζαν γρατζουνιές γάτα

Η αστυνομία έστρεψε την προσοχή της στις αδέσποτες γάτες περιφέρονται άσκοπα γύρω από το σπίτι της Matsumoto, ενώ εντόπισε ίχνη ανθρώπινου αίματος σε μία από αυτές, σύμφωνα με την εφημερίδα Nishinippon.

«Αναλυτές της αστυνομίας αναλύουν δείγμα αίματος από μία από τις γάτες που υποθέτουν ότι μπορεί να επιτέθηκε στη γυναίκα», αναφέρει το NHK. 

Εκπρόσωπος της αστυνομίας αρνήθηκε να σχολιάσει άμεσα την υπόθεση ωστόσο διευκρίνησε πως τα ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση. 

*Με πληροφορίες από Dailymail