Η Πιερία με πρωτεύουσα την Κατερίνη, βρίσκεται στην κεντρική Μακεδονία. Η Πιερία έχει αρκετό αρχαιολογικό ενδιαφέρον καθώς εκεί βρίσκεται το Δίον, η Πύδνα, ο Πλαταμώνας και άλλες αρχαιολογικού ενδιαφέροντος περιοχές, αλλά και φυσικού ενδιαφέροντος, λόγω των πολλών χειμάρρων και ποταμών που την διατρέχουν, καθώς ξεκινούν από τον Όλυμπο και όλη την Πιερία.
Τα όρη  που βρίσκονται στα όρια του νομού της Πιερίας είναι καλυμμένα από κατάφυτα δάση! Το υπάρχον φυσικό περιβάλλον που συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα, προσφέρεται για μια σειρά από αθλητικές δραστηριότητες στη φύση όπως ορειβασίαπεζοπορίααναρρίχησηαλεξίπτωτο πλαγιάςδιαδρομές με οχήματα 4Χ4ποδήλατα βουνού (Mountain bikes), που κάθε χρόνο καταλαμβάνουν μια θέση στην προτίμηση ξένων αλλά και ελλήνων παραθεριστών. 

 Ένα από τα μέρη τα οποία φημίζονται για την ζεστή φιλοξενία, τις πολύ καλές ταβέρνες, καφέ και μαγαζιά που καλούν τον επισκέπτη κάθε είδους να χαρεί την διασκέδαση και να γευτεί το καλό φαγητό, είναι η Λεπτοκαρυά.

Η πολυποίκιλη ψυχαγωγία που προσφέρει η τοπική κοινωνία στους επισκέπτες επιβεβαιώνει την ιδιαιτερότητα του προρισμού μέσα από τη διασκέδαση, τις εκδρομές, τις περιηγήσεις και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται καθ'όλη τη διάρκεια του έτους.

Η Πιερία είναι ένας τόπος με απαράμιλλη φυσική ομορφιά και ιδιαίτερες δραστηριότητες για κάθε επισκέπτη, είτε προτιμά τη θάλασσα είτε το βουνό! Η Πιερία είναι ο τόπος που αγκαλιάζει με την φιλοξενία του τον κάθε επισκέπτη.