Ακόμη και σε εποχές κρίσεις το πιο πολυσύχναστο χειμερινό θέρετρο της Ελλάδας συνεχίζει να αποτελεί την τοπ επιλογή κάθε σαββατοκύριακο για Αθηναίους που συνωστίζονται στα στενά λιθόστρωτα σοκάκια της Αράχοβας, όταν δεν δοκιμάζουν τις αντοχές τους στις πίστες. Ηλιοθεραπεία και catch up με την παρέα στις ξαπλώστρες έξω από το σαλέ, αχνιστή σοκολάτα στις μαξιλάρες των καφέ-εστιατορίων, ατμοσφαιρικοί σοφιστικέ ξενώνες και mountain resorts (πλέον και σε πιο λογικές τιμές), νέες γευστικές προτάσεις αλλά και all time classic κοψίδια και σπιτικές χορτόπιτες στις παραδοσιακές ταβέρνες, κλασικά ελληνικά ξενύχτια στα bar-club.


Από νωρίς το πρωί οι πραγματικοί σκιέρ βρίσκονται ήδη στις πίστες των Κελαριών ή της Φτερόλακκας, ενώ οι λάτρεις της ξαπλώστρας παίρνουν ακόμη το πλούσιο πρωινό τους σε ένα από τα ατμοσφαιρικά ξενοδοχεία της Αράχοβας και της Αγόριανης ή στο προσωπικό τους σαλέ, στα Λιβάδια.

Το δημοφιλέστερο χιονοδρομικό βουνό της Ελλάδας διαθέτει τρία κέντρα για σκι.

Μεγαλύτερα τα Κελάρια στα 1.950 μ. και η Φτερόλακκα στα 1.850 μ., με πίστες κάθε βαθμού δυσκολίας, που επικοινωνούν μεταξύ τους, και πολύ καλά off-piste πεδία για τους φαν του extreme ski. Αίολος για τους πρωτάρηδες, Περικλής και Ηρακλής από τη δεξιά πλευρά για τους προχωρημένους, ενώ για τους experts Βάκχος από τη δεξιά πλευρά, Ηρακλής από την αριστερή, Οδυσσέας και πίστα Νο 6 στη Φτερόλακκα.

Με ανακαινισμένο πλέον σαλέ, το μικρότερο από τα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού, στον Γεροντόβραχο, είναι ταμάμ για οικογενειακό fun. Αράξτε για καφέ και καμαρώστε τα πιτσιρίκια σας να κάνουν τα πρώτα τους βήματα με τα πέδιλα του σκι.

Πηγή: Αθηνόραμα