Ο Γερολιμένας είναι ένα παραδοσιακό μανιάτικο χωριό, δίπλα στη θάλασσα, παλιό εμπορικό λιμάνι με γραφικά ταβερνάκια πάνω στο κύμα. Έχει περίπου 100 κατοίκους, βρίσκεται στη Μέσα Μάνη, στην ανατολική πλευρά του Κάβο Γκρόσσο και σήμερα, παρουσιάζει σπουδαία τουριστική άνοδο.   Απέχει περίπου 96 χιλιόμετρα από τη Σπάρτη και στην περιοχή, η οποία θυμίζει χωριό της Σικελίας υπάρχουν αρκετά αναπαλαιωμένα κτίρια, τα οποία συνθέτουν ένα ειδυλλιακό τοπίο. Το όνομα του οικισμού οφείλεται στο γεγονός ότι στην αρχαιότητα θεωρείτο «Ιερός Λιμένας».   

Μέχρι το 1870 το μέρος ήταν ακατοίκητο, μέχρι που εγκαταστάθηκε εκεί ένας πλούσιος έμπορος της περιοχής. Ο έμπορος έχτισε ένα μεγάλο σπίτι στην ακτή και οργάνωσε ένα μικρό λιμάνι. Σταδιακά το λιμάνι άρχισε να μεγαλώνει, καθώς όλο και περισσότεροι άρχισαν να  κατοικούν εκεί και η περιοχή έγινε το κέντρο της Μέσης Μάνης. Σήμερα, ο Γερολιμένας αποτελεί έναν καθαρά τουριστικό προορισμό.   

Όσον αφορά στη διαμονή, η περιοχή δεν προσφέρει πολλές επιλογές. Όμως, το σπίτι, που έχτισε ο πλούσιος έμπορος στον Γερολιμένα Μάνης, ύστερα από αναπαλαίωση έχει μετατραπεί σε ένα  πολυτελές ξενοδοχείο, το «Κυρίμαι».   

Το παραδοσιακό ξενοδοχείο «Κυρίμαι» είναι μέλος των «Ιστορικών ξενοδοχείων της Ευρώπης» και ανήκε στον Θεόδωρο Κυρίμη, ο οποίος κατάφερε να μετατρέψει την περιοχή σε σημείο ναυτικού εμπορίου ανάμεσα στη Σύρο και τη Μασσαλία.   

Το ξενοδοχιακό συγκρότημα περιλαμβάνει 22 δωμάτια, από απλά δίκλινα δίπλα στην αυλή, μέχρι master suites και lofts με θέα τη θάλασσα. Ο χώρος υποδοχής αποτελούσε την αποθήκη κρασιού , ενώ σε άλλο χώρο εκτίθενται ευρήματα και κειμήλια από την παλαιά χρήση του κτιρίου.   

Η διακόσμηση των δωματίων αντικατοπτρίζει την παράδοση της Μάνης, συνδυάζοντας τα γήινα χρώματα, την πέτρα και το ξύλο με τις σύγχρονες ανέσεις. Στις ανέσεις των δωματίων περιλαμβάνονται το air condition, το mini-safe και η δορυφορική τηλεόραση.   

Το φαγητό είναι ένα άλλο στοιχείο που κατατάσσει το ξενοδοχείο ψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών. Το πρωινό σερβίρεται απευθείας στο τραπέζι σας και περιλαμβάνει τοπικά βιολογικά προϊόντα, σπιτικές μαρμελάδες και μέλι παραγωγής του ξενοδοχείου. Το βράδυ θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τις γευστικές προτάσεις του βραβευμένου σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη.  

Το «Κυρίμαι» είναι ιδανική επιλογή για ρομαντικές αποδράσεις, αλλά αν έχετε παιδιά, οι βραχώδεις ακτές, ο περιορισμένος περιβάλλων χώρος και τα πολλά σκαλιά δεν ενδείκνυνται για οικογενειακές στιγμές.  

Φυσικά, η περιπλάνηση ανάμεσα στους μοναδικής αρχιτεκτονικής οικισμούς της Μάνης, στο βυζαντινό μεγαλείο της περιοχής και στους πανέμορφους κολπίσκους της χερσονήσου, που θα σας δελεάσουν να βουτήξετε καταλαμβάνουν σίγουρα μια θέση στο πρόγραμμα της εξόρμησής σας.   

Οι χρεώσεις του ξενοδοχείου «Κυρίμαι» κυμαίνονται γύρω στα 90 ευρώ ανά διανυκτέρευση για το δίκλινο δωμάτιο. Επίσης, υπάρχει ειδική προσφορά μίας δωρεάν επιπλέον διανυκτέρευσης για κάθε τέσσερις διανυκτερεύσεις. Την υψηλή περίοδο, οι τιμές ξεκινούν από τα 100 ευρώ ανά διανυκτέρευση (στις τιμές συμπεριλαμβάνεται πρωινό).  

Kyrimai Hotel, Γερολιμένας Μάνης, τηλ: 27330 54288, www.kyrimai.gr

Με πληροφορίες από in2life.gr
TAGS