Τα Καλάβρυτα θεωρούνται ένας ιδανικός προορισμός για τις χειμερινές σας διακοπές. Τυλιγμένα στο χιόνι, με τις παραδοσιακές τους ομορφιές αποτελούν έναν πρώτης τάξεως προορισμό για διασκέδαση αλλά και ξεκούραση.
Και επειδή το σκηνικό των τέλειων διακοπών ολοκληρώνεται από το ενοικιαζόμενο δωμάτιο ή ξενοδοχείο που θα επιλέξουμε ως κατάλυμα, σας προτείνουμε τον παραδοσιακό ξενώνα «Σοποτό». Πρόκειται για ένα φιλόξενο μέρος σε υψόμετρο 990 μέτρων, που βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Τάρταρης, στην τοποθεσία Αροανία Καλαβρύτων. Μάλιστα ο συγκεκριμένος ξενώνας εκτός από τη ζεστασιά και τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό, διαθέτει και μία ιστορία αιώνων...

Πριν γίνει ξενώνας, ήταν σχολή εκπαίδευσης, η περιβόητη Ελληνική σχολή Σοποτού.
Η γεωγραφική του θέση του ξενώνα είναι σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του χωριού των Καλαβρύτων απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που είναι χτισμένη περίπου το 1623.

Ο ξενώνας λειτουργεί όλο τον χρόνο και συνδυάζει και τις τέσσερις εποχές. Διαθέτει 5 δωμάτια πλήρως επιπλωμένα, αίθουσα πρωινού/καφετέρια και πανέμορφο περιβάλλοντα χώρο.

Η γύρω περιοχή είναι κατάφυτη από δέντρα γαύρου, μελιού, πουρναριού και καστανιάς, τα οποία συνθέτουν ένα δάσος με απαράμιλλης ομορφιάς. 

Ο ξενώνας «Σοποτό» προσφέρεται για στιγμές ηρεμίας, μακρυά από την πίεση και το άγχος των μεγαλουπόλεων.

Έχοντας λοιπόν εξασφαλίσει την ονειρεμένη διανομή σας,  μπορείτε να ξεναγηθείτε στις ομορφιές των Καλαβρύτων. Αρχίστε κάνοντας μία επίσκεψη στο Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων (ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας), και επιδοθείτε στα αγαπημένα σας χειμερινά σπορ. Εν συνεχεία, δείτε από κοντά τη μοναδικότητα της Φύσης στο φαράγγι του Βουραϊκού με τον οδοντωτό σιδηρόδρομο - ο οποίος βρίσκεται και πάλι σε λειτουγία- ενώ μην ξεχάσετε να κάνετε μία βόλτα και στο σπήλαιο των λιμνών, τις ιστορικές μονές αλλά και τα πανέμορφα μικρά χωριουδάκια των Καλαβρύτων.

Ο ξενώνας «Σοποτό» θα σας περιμένει στο τέλος της μέρας να σας χαρίσει την ηρεμία και ατμόσφαιρα χαλάρωσης που αναζητάτε. 

Για περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις, επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 6977904159 & 6951136450. email: [email protected]


Το site του ξενώνα:  
www.xenonas-sopoto.gr    και     https://www.facebook.com/groups/xenonas.sopoto/