Η πρώτη εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης, το ιστορικό Ρολόι με την επιβλητική όψη στο ψηλότερο σημείο της πόλης, αποτελεί από το 1927 (οπότε και χτίστηκε) άγρυπνο «φύλακα άγγελο». Νεοκλασικά κτήρια, παραδοσιακά σπιτάκια με κεραμοσκεπές και γαλανά πορτοπαράθυρα, ολάνθιστες αυλές και πλακόστρωτα σοκάκια συνθέτουν τη γραφική εικόνα της χώρας, που έχει χαρακτηρισθεί ως διατηρητέος οικισμός. Χτισμένη αμφιθεατρικά στο ηφαιστειογενές τμήμα του νησιού, τη Σφαιρία- μία μικρή τριγωνική νησίδα- ενώνεται με ένα στενό κανάλι με την καταπράσινη Καλαυρεία, το υπόλοιπο μέρος του Πόρου.

Περπατήστε στα πολυάριθμα λιθόστρωτα σοκάκια της πόλης και ανακαλύψτε μικρές ταβερνούλες, παραδοσιακά οινομαγειρεία, κλασικά καφενεία και «γλυκά» ζαχαροπλαστεία. Οι λάτρεις της παράδοσης και της ιστορίας επισκεφθείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, με ευρήματα από τη μυκηναϊκή και ρωμαϊκή εποχή, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη και τον Μητροπολιτικό Ναό, καθώς και τη Βίλα Γαλήνη, το ομορφότερο κτήριο του Πόρου, που κατά καιρούς φιλοξένησε μεγάλες προσωπικότητες της τέχνης, όπως τον ποιητή Γιώργο Σεφέρη.

Όσο για τους λάτρεις του σύγχρονου lifestyle, τα μοντέρνα cafes της παραλιακής ενδείκνυνται για ένα μικρό διάλειμμα για καφέ και ξέγνοιαστες στιγμές με φίλους, λίγο πριν ξεκινήσετε τη βόλτα στο σημείο όπου ρίχνουν άγκυρα πολυτελή yachts και ιστιοφόρα.

Όσο για το τέλος, ανηφορίστε προς το Ρολόι και από εκεί απαθανατίστε την εκπληκτική θέα στο λιμάνι και τις ακτές του γειτονικού Γαλατά, στην Πελοπόννησο, που βρίσκονται σε απόσταση μιας... βουτιάς από τον Πόρο.

πηγή: travelstyle.gr