Βουνό ή θάλασσα; Δεν έχετε λόγο να μπείτε στο δίλημμα. Ο Βόλος, η Ναύπακτος και το Λεωνίδιο συνδυάζουν τη γραφικότητα μιας παραλιακής πόλης με «εύκολες» εκδρομές στη γύρω φύση και τα χωριά.   Βόλος για μερακλήδες      

Βόλτες
Δεν ξεκολλάς εύκολα από την παραλία του Βόλου με τα τσιπουράδικα και τους εκλεκτούς μεζέδες. Πρέπει όμως να σηκωθείτε και να πάρετε την ανηφόρα για τα «Παλιά», την παλιότερη συνοικία της πόλης με τα απομεινάρια του μεσαιωνικού κάστρου. Αργότερα όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Πήλιο, για βόλτες στις Μηλιές, τη Βυζίτσα και τις Πινακάτες.   

Λεωνίδιο για ρομαντικούς    
 
Βόλτες
Γραφικό και γοητευτικό το Λεωνίδιο, σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές. Μια  βόλτα στα υπέροχα παλιά καλντερίμια του αποκαλύπτει πύργους και αρχοντικά με όμορφες βοτσαλωτές αυλές και εκκλησιές.  Απολαύστε τον ήλιο και τις πρώτες σας βουτιές στο μικρό λιμανάκι Πούλιθρα μετά το Λεωνίδιο. Ανεβείτε μέχρι το μικρό χωριό Κοσμάς στον Πάρνωνα και ξεκουραστείτε απολαμβάνοντας τη θέα από την πλατεία με τα θεόρατα πλατάνια.   

Ναύπακτος για φυσιολάτρες      

Βόλτες 
Πρώτη στάση στην πλατεία για καφέ και γλυκό με υπέροχη θέα στο βενετσιάνικο λιμανάκι με την πλούσια ιστορία. Κάντε τις βόλτες σας στο Στενοπάζαρο, την παλιά αγορά της πόλης, και ανεβείτε μέχρι το Κάστρο για πανοραμικό υπερθέαμα. Όποιο χωριό της ορεινής Ναυπακτίας και αν διαλέξετε θα σας μαγέψει, σίγουρα όμως θα σας κερδίσει η Άνω Χώρα με τις άπειρες κερασιές στις αυλές και τα όμορφα παραδοσιακά σπίτια.   

πηγή: athinorama.gr