Σε αυτές τις γραμμές πόσα να απτυπώσουμε άλλωστε είναι τόσο κοντά η Νότια Εύβοια, που δεν αξίζει να το πολυσκέφτεστε!
Η νότια Εύβοια περιλαμβάνει περιοχές όπως το Όρος Οχη, την περιοχή της Καρύστου, το ακρωτήρι του Καφηρέα το γνωστό μας Καβοντόρο και το Μαρμάρι. Συλλέξαμε τα σημαντικότερα, απλά για ένα πρώτο ερέθισμα:  

Φαράγγι του Δημοσάρη: το φαράγγι αποτελούσε παλιά δημοσιά, συνδέοντας την περιοχή του Καλλιανού και του Καβοντόρο με την Κάρυστο. Χωρίζεται σε δύο τμήματα, πάνω και κάτω από το χωριό Λενοσαίοι. Το φαράγγι πάνω από το χωριό είναι απότομο και άγριο. Κάτω από το χωριό συνεχίζει σε μια κοιλάδα ως τη θάλασσα. Το μονοπάτι το οπίοι θα διαβείτε μέσα στο φαράγγι είναι λιθόστρωτο, πιθανότατα μεσαιωνικό και διαθέτει επαρκή σήμανση για τους πεζοπόρους.. δίπλα σας θα τρέχουν τα γάργαρα νερά του ποταμού. Η διαδρομή είναι μαγευτική στο σύνολό της. Το φαράγγι του Δημοσάρη, καταλήγει στην παραλία του Καλλιανού.

Ο καστανόλογγος της 'Οχης:
Είναι ένα πραγματικό μνημείο της φύσης. Υπεραιωνόβιες θεόρατες καστανιές καλύπτουν μια μικρή έκταση μόλις 600 στρεμμάτων αποτελώντας το τελευταίο δάσος καστανιών στη νότια Εύβοια. Από τα χωριά Μετόχι και Μύλοι ξεκινούν μονοπάτια για το δάσος, το οποίο είναι η αλήθεια σχηματίζει τους καλύτερους χρωματισμούς το φθινόπωρο.

Το Δρακόσπιτο: Λίγο κάτω από την ψηλότερη κορυφή της Οχης βρίσκεται το 1 από τα 20 περίπου δρακόσπιτα στην περιοχή της Καρυστίας. Με διαστάσεις περίπου 5Χ10μ. αποτελεί μυστήριο το πώς και από ποιον κατασκευάστηκε. Οι ογκόλιθοι από τους οποίους δημιουργήθηκε είναι τόσο μεγάλοι ώστε είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ποιες ανθρώπινες τεχνικές χρησιμοποιήθηκαν και μάλιστα σε τόσο μεγάλο υψόμετρο για την κατασκευή του. Χρονολογείται περίπου στον 4ο αι. πΧ και κατά πάσα πιθανότητα αποτελούσε χώρο λατρείας.

Καλοκαίρι έρχεται όμως...
... που θα βουτήξουμε; Τα φαράγγια της περιοχής καταλήγουν στη θάλασσα δημιουργώντας μικρές αμμουδερές παραλίες ιδίως προς την πλευρά του Αιγαίου. Στον Ευβοϊκό θα βρείτε μεγαλύτερες παραλίες και τη δυνατότητα για θαλάσσια σπορ, κυρίως στο Μαρμάρι και στα νησάκια Πεταλιοί.

Έχετε συνειδητοποιήσει ότι τόσο όμορφα μέρη βρίσκονται από εμάς τους ταλαιπωρημένους κατοίκους του Λεκανοπεδίου μόλις 1-2 ώρες μακριά;

Η πρόσβαση στην περιοχή είναι εφικτή με δύο τρόπους:
1) με καράβι από Ραφήνα προς Μαρμάρι ή από Αγία Μαρίνα προς Στύρα
2) οδικά από Χαλκίδα

πηγή: diakoporama.gr