Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πως ένα βίαιο χτύπημα, σαν αυτό της τρίαινας του Ποσειδώνα πάνω στη Κέρκυρα θα δημιουργούσε μία τόσο γαλήνια αίσθηση στη καρδιά ενός επισκέπτη; Απέραντο πράσινο τύλιγε τα γλαφυρά και παραδοσιακά σπιτάκια του οικισμού. Όλα δείγματα γνήσιας επτανησιακής αρχιτεκτονικής μ’ε έναν ξεχωριστό όμως χαρακτήρα το καθένα. Σπιτάκια, ταβερνάκια, μαγαζιά με σουβενίρ μπλέκονταν στα σοκάκια του οικισμού και  περπατώντας τα  σου δημιουργούσαν μια σπάνια αίσθηση χαλάρωσης.

Πηγαίνοντας προς το βόρειο τμήμα των Παξών συναντήσαμε τη Λάκκα, το ένα από τα τέσσερα χωριά των Παξών. Είναι χωμένη σ’ έναν εντυπωσιακά βαθύ κόλπο, αμμώδη και προφυλαγμένο από νοτιάδες. Γύρω της ελιές, πεύκα και κυπαρίσσια δημιουργούν ένα  πολύ επιβλητικό τοπίο.

Στα ανατολικά των Παξών η συνάντηση με τη γεύση... Ο Λογγός, ξακουστός για τα παραδοσιακά ταβερνάκια του!

Οι παραλίες του νησιού ένα επίγειος παράδεισος.. Γαλαζοπράσινα νερά όπου κοιτάξεις! Όμως η βάρκα, ιδανικός περιηγητής.. μίας και το νησί φημίζεται για την ιδιομορφία του εδάφους του. Οι παραλίες στους Αντίπαξους άλλη μία μεγάλη πρόκληση!

Τέλος, ένα ηλιοβασίλεμα από τους απόκρημνους βράχους  του Ερημίτη, κάτι μου λέει ότι θα ναι για σας η πιο γλυκιά ανάμνηση από το νησί.

πηγή: diakoporama.gr