Η Κίμωλος, ανάμεσα στη Σίφνο και τη Μήλο, είναι ένας αγαπημένος προορισμός για αυτούς που αναζητούν ήρεμες διακοπές έξω από το κύριο τουριστικό ρεύμα, σε ένα μαγευτικό τοπίο με συναρπαστικά ιστορικά αλλά και γεωλογικά μνημεία. Έχει έκταση 36 km2 και περίμετρο 38 km. και παρουσιάζει μια μοναδική ποικιλία πετρωμάτων, όπου κυριαρχεί το άσπρο χρώμα της «κιμωλίας γης».  Πολλές φορές αυτό το άσπρο χρώμα ασημίζει γι αυτό και η Κίμωλος ονομάζεται συχνά το «ασημένιο νησί». Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για ένα ιδιαίτερο μέρος με ξεχωριστές ομορφιές.

Οι παραλίες:
Αλυκή, Μπονάτσα, Καλαμίτσι. Οι μεγάλες παραλίες του νησιού, στα νότια, με ψιλή άμμο. Ιδανικές για μπάνιο όταν έχει μελτέμι. Η δεύτερη, αγαπημένη του πατέρα Μπους!

Δέκας, Μαυροσπηλιά. Mε άμμο και ψιλό βότσαλο.

Αη Γιώργης. Στα Πράσσα, με τη μοναδική λευκή άμμο.

Καιρού επιτρέποντος, μπορείτε επίσης να κολυμπήσετε στο Λειβαδάκι, το Κλίμα, το Pέμα και στην Ψάθη.

Yπάρχουν κάποιες υπέροχες παραλίες στα βόρεια όπως το Σούφι, τα Mοναστήρια, το Πάνω και Kάτω Mερσίνι και τα Αμουρά στην Πολύαιγο, που μπορείτε να επισκεφθείτε μόνο διά θαλάσσης.

Όσο για τη νυχτερινή σας διασκέδαση; Πολλά γραφικά μπαράκια υπάρχουν στο κέντρο του νησιού για να απολαύσετε ήσυχα το ποτό σας.