Μοναχική, με υπέροχες θάλασσες και ακρογιαλιές, δε μοιάζει με κανένα από τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου. Σπάνια φυσικά φαινόμενα, τροπικές αμμοθίνες, απολιθωμένα δάση, ένα κάστρο-πρωταγωνιστής, γεμάτο ήμερα ελάφια, παραδοσιακά χωριά που μοιάζουν με πίνακα ζωγραφικής, πλούσια ιστορία , αρχαιολογικοί χώροι που χάνονται στα βάθη του χρόνου και πάνω από 100 παραλίες να σε βάζουν σε δροσερά διλήμματα και να αποδεικνύουν ότι τελικά η Λήμνος δεν είναι ντυμένη μόνο... στα χακί!      
Η ΑΙΣΘΗΣΗ  
Η Λήμνος ή αλλιώς Ανεμόεσσα, γνωστή ως το νησί του Ηφαίστου, στο Βόρειο Αιγαίο, ανάμεσα στη Σαμοθράκη και τη Μυτιλήνη, δίπλα στον Άη Στράτη.

Το επιβλητικό ηφαιστειακό τοπίο που επικρατεί στην περιοχή, οι πεντακάθαρες θάλασσες και η φιλοξενία των κατοίκων της κάνουν το νησί μοναδικό.

Εντυπωσιάζεσαι  από την αυθεντικότητά της. Άγριο με την έννοια της μη παρέμβασης του σύγχρονου τουριστικού μοντέλου. Ξερό, ηφαιστειογενές νησί, χωρίς πράσινες πλαγιές και δάσος. Γυμνό στην αγκαλιά του πελάγους. Αυτή είναι όμως και μία από τις ομορφιές της. Ο συνδυασμός των βράχων με το απόλυτο γαλάζιο και τη χρυσή αμμουδιά… Και όταν έρχεται η ώρα της Δύσης τα χρώματα αλλάζουν, και ρέουν ανεμπόδιστα στο χώρο χωρίς να χάνονται σε σύνθετους σχηματισμούς που ίσως να τους έκλεβαν κάτι από τη μαγεία. Άπλα.

Μοιάζει με τις Κυκλάδες στο φυσικό σχηματισμό της, όχι στην αρχιτεκτονική. Αλλάζει χρώματα ανάλογα με τις εποχές, τα αγριολούλουδα είναι τα φορέματά της….    

Τι είναι η Λήμνος τελικά;
Ένα νησί με μοναδική ιστορία, μοναδική ποικιλομορφία στο τοπίο, άνθρωποι ζεστοί που δεν γνωρίζουν τι σημαίνει άγχος, παλιά πέτρινα αρχοντικά, εικόνες μίας άλλης εποχής. Εδώ ο τουρισμός δεν έχει παρέμβει ακόμα καταλυτικά στο τοπίο. Μοναδικές ακρογιαλιές με καταγάλανα νερά.