Συνδυάζει βουνό με θάλασσα και πολιτισμό με διασκέδαση, έτσι ώστε  το ταξίδι στην Κέρκυρα δε συστήνεται απλώς, επιβάλλεται!  
Αξιοθέατα Κέρκυρας
Μια πρώτη βόλτα στην πόλη, ένας πρωινός καφές ανάμεσα στις αψίδες στο Λιστόν και μεταφέρεστε αυτοστιγμεί στη μηχανή του χρόνου με άξονα τον κερκυραϊκό πολιτισμό και προορισμό το μεσαιωνικό και αναγεννησιακό παρελθόν της Παλιάς Πόλης. Το Υπουργείο Πολιτισμού τη χαρακτήρισε «Ιστορικό Διατηρητέο Μνημείο» και η UNESCO τη συμπεριέλαβε στη λίστα παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.  Είναι βέβαιο ότι θα αφιερώσετε μεγάλο κομμάτι των διακοπών σας περιπλανώμενοι στα καντούνια της πόλης, άλλοτε φωτογραφίζοντας μοναδικά κτηριακά δείγματα νεοκλασικισμού και άλλοτε παρατηρώντας τις μπουγάδες να διατρέχουν τα στενάκια, απλωμένες από παράθυρο σε παράθυρο.

Από το Βυζάντιο ως την Ενετοκρατία κι από τη γαλλική ως την αγγλική επιρροή με στοιχεία εβραϊκής προέλευσης μα πάνω απ’ όλα ελληνική, η Κέρκυρα διαμόρφωσε μια ξεχωριστή πολιτισμική και αρχιτεκτονική ταυτότητα, με αέρα ευρωπαϊκό εν μέσω πανέμορφου μεσογειακού τοπίου. Αφήστε πίσω σας το μεγαλόπρεπο Λιστόν και μέσα από την Παλιά Πόλη ακολουθήστε την οδό Νικηφόρου Θεοτόκη, για να φθάσετε μέχρι τον ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, πολιούχου του νησιού. Ακολουθήστε τα λαβυρινθώδη δρομάκια των παλαιότερων συνοικιών (Καμπιέλλο, Σπηλιά) της πόλης με τα διακοσμημένα μπαλκόνια και τα σκαλιστά πηγάδια. Μια τελευταία φωτογραφία μπροστά από το παλαιότερο κτήριο της πόλης (χρονολογείται από το 1497), επί της οδού Φιλελλήνων, στον αριθμό 18 και συνεχίζετε την περιήγηση στο παλιό και στο νέο φρούριο της Κέρκυρας. Απολαύστε την απεραντοσύνη της θέας από το Κανόνι και σταθείτε στη Σπιανάδα (Spianata), τη μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων, που βρίσκεται απέναντι από τη Φορτέτσα (Παλιό Φρούριο). Στο υπερυψωμένο κιόσκι της πλατείας έχουν συχνά την τιμητική τους οι φιλαρμονικές του νησιού και στο ιστορικό πλέον γήπεδο, οι αγώνες κρίκετ (!) πολιτιστικό κληροδότημα από την εποχή της αγγλικής κυριαρχίας.   

Νιώστε την αυτοκρατορική αύρα της ξακουστής πριγκίπισσας Σίσσυ στο μεγαλόπρεπο Αχίλλειο, το οποίο χτίστηκε κατόπιν παραγγελίας της το 19ο αιώνα και βρίσκεται στο χωριό Γαστούρι, εννέα χιλιόμετρα έξω από την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας. Ο «Θνήσκων Αχιλλέας», ένα από τα αγάλματα που συμμετέχουν στο διάκοσμο του εντυπωσιακού κήπου, χάρισε το όνομα του στο νεοκλασικό οίκημα. Αναζητήστε δροσιά στο κτήμα Μον Ρεπό, στην Παλαιόπολη (3 χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Κέρκυρας), εξερευνώντας τις αρχαιότητες ανάμεσα στην πυκνή βλάστηση με φόντο το παλάτι που βλέπει στη θάλασσα.   

Και οι παραλίες της...
Αφήνοντας πίσω μας τα αξιοθέατα της Κέρκυρας, φεύγουμε για δροσερές παραλίες. Αν το ζητούμενο είναι το κοσμοπολίτικο περιβάλλον και τα πολύβουα beach bars, τότε η κατεύθυνση είναι μια και δείχνει προς τη Γλυφάδα! Τα νερά στον Ύψο, στο Νησάκι και στο Μπαρμπάτι διαθέτουν πιστοποίηση μπλε σημαίας και προτίμηση κοινού. Στο βόρειο τμήμα της Κέρκυρας θα εντοπίσετε το τουριστικά αξιοποιημένο Σιδάρι με τρεις ξεχωριστές παραλίες: Μία απέραντη και αμμώδης, έναν κολπίσκο με βραχώδεις σχηματισμούς και το πολλά υποσχόμενο “Κανάλι της Αγάπης” (Canal d’ Amour). Ο μύθος που συνοδεύει αυτή την ιδιαίτερη παραλία, τη γεμάτη από ρομαντικούς ορμίσκους και σπηλιές, τάζει σε όποιον τη διασχίσει ως το τέλος, ραντεβού με το πεπρωμένο του, κοινώς με το έτερο ήμισυ της ζωής του. Αξίζει να δοκιμάσετε την τύχη σας, αν όχι για την επαλήθευση του μύθου, τότε για το γεγονός ότι το Κανάλι της Αγάπης με τις γεωλογικές του ιδιομορφίες έχει κατά καιρούς φιγουράρει στο τοπ 10 των ωραιότερων παραλιών παγκοσμίως.

Μην παραλείψετε και μια βουτιά στην κοντινή παραλία Περουλάδες που συνδυάζει άμμο με ρηχά πλην όμως πεντακάθαρα νερά σ’ ένα εντυπωσιακό βραχώδες τοπίο. Όσοι αναζητάτε οργανωμένες καταστάσεις με ταβέρνες, ξαπλώστρες και καταλύματα σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα, επισκεφθείτε την Κασσιόπη, την Παλαιοκαστρίτσα και τον Πέλεκα.   

Το Ποντικονήσι είναι το σήμα κατατεθέν του νησιού... Κανείς δεν φεύγει από την Κέρκυρα χωρίς να το επισκεφθεί...