Η Ρόδος, το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων, βρίσκεται στο σταυροδρόμι δυο μεγάλων θαλάσσιων διαδρομών της Μεσογείου, ανάμεσα στο Αιγαίο πέλαγος και τις ακτές της Μέσης Ανατολής, όπως είναι η Κύπρος και η Αίγυπτος. Είναι το τέταρτο σε έκταση νησί του Αιγαίου αλλά και της Ελλάδας, με μόνιμο πληθυσμό 117.007 κατοίκους (απογραφή 2001). 
Χάρη στις φυσικές ομορφιές της, τα ανεπανάληπτα ιστορικά μνημεία της και την εξαιρετική τουριστική υποδομή της, αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παραθεριστικούς προορισμούς της ελληνικής επικράτειας.

Η πόλη της Ρόδου είναι πρωτεύουσα του ομώνυμου νησιού και του νομού Δωδεκανήσου.

Το μεγαλύτερο σε μέγεθος νησί των Δωδεκανήσων, είναι ιδιαίτερα ευνοημένο από τη φύση. Εκτός από τις αξιομνημόνευτες φυσικές καλλονές του, βρίσκεται και σε μια προνομιακή γεωγραφική θέση, που συνετέλεσε στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού σε κάθε ιστορική περίοδο.

Γι’ αυτό και στο παρελθόν διασταύρωσαν τα ξίφη τους ετερόκλητοι πολιτισμοί από την Ανατολή και τη Δύση, διεκδικώντας την κυριαρχία του ξεχωριστού αυτού νησιού. Καθένας από αυτούς άφησε τα σημάδια του στο νησί. 

Μαγευτικές παραλίες
Η Ρόδος είναι γεμάτη εκπληκτικές παραλίες με πεντακάθαρα νερά και δεν θα ξέρετε ποια να προτιμήσετε για τα μπάνια σας.
Η παραλία της Αγίας Αγάθης είναι μια πανέμορφη παραλία με γαλαζοπράσινα νερά και άμμο. Διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες αλλά δεν είναι ιδιαίτερα οργανωμένη και έχει μια άγρια ομορφιά που θα σας εντυπωσιάσει. Μοιάζει πραγματικά με εξωτική παραλία.   

Η παραλία της Λίνδου είναι μια μαγευτική παραλία με θέα την Ακρόπολή. Η αμμουδιά της παραλίας αλλά και τα πεντακάθαρα και δροσερά νερά της θάλασσας είναι ένας τέλειος συνδυασμός. Πάνω από την παραλία υπάρχουν ένα σωρό εστιατόρια και καφετέριες. Η παραλία της Λίνδου είναι ήρεμη και γαλήνια και αρκετά οργανωμένη.

Αρκετά μακριά από το κέντρο της Ρόδου βρίσκεται ένα μικρό τουριστικό χωριό με μια καταπληκτική αμμουδιά και καθάρια νερά. Οι Πεύκοι είναι μια μεγάλη παραλία με ξαπλώστρες και ομπρέλες, εστιατόρια και καφετέριες.

- Τα Βλυχά είναι άλλη μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Ρόδου που την προτιμούν πολύ και οι ντόπιοι αλλά και οι ξένοι αφού γύρω από την παραλία υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία.

- Το Χαράκι είναι μια ήσυχη και αρκετά όμορφη παραλία με βότσαλα αλλά και λίγη άμμο. Στην περιοχή γύρω από την παραλία υπάρχουν μερικά εστιατόρια και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

- Η παραλία της Τσαμπίκας, η οποία βρίσκεται κοντά στο μοναστήρι της Παναγίας της Τσαμπίκας είναι μια μεγάλη παραλία με χρυσή αμμουδιά και διάφορα beach bar και καντίνες. Διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά και εξοπλισμό για θαλάσσια σπορ.

- Η παραλία στο Φαληράκι είναι από τις πιο πολυσύχναστες στην Ρόδο και είναι επίσης άρτια οργανωμένη με θαλάσσια σπορ για όλα τα γούστα, καφετέριες και beach bar. Φυσικά στην αμμουδιά της θα βρείτε αμέτρητες ομπρέλες και ξαπλώστρες.

- Πολύ κοντά στο χωριό Αρχάγγελος βρίσκεται η παραλία Στεγνά γεμάτη ταβερνούλες και καφετέριες. Η παραλία έχει μικρά βοτσαλάκια, είναι οργανωμένη και έχει θαλάσσια σπορ.

TAGS