Διανύοντας μία απόσταση όχι μεγαλύτερη από 12 χιλιόμετρα μακρυά από το κέντρο της πόλης, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να απολαύσει το επιβλητικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον του ποταμού Νέστου.
Οι κατάφυτες όχθες του ποταμού και οι απόκρημνοι βράχοι που βυθίζονται απότομα μέσα στα νερά του δομούν ένα μοναδικό σκηνικό, που σε συνδυασμό με την απουσία θορύβων ανθρώπινης δραστηριότητας μετατρέπουν τον τόπο σε ιδανικό προορισμό ξεκούρασης και ηρεμίας.

Στην ευρύτερη περιοχή των τεμπών του ποταμού υπάρχουν γραφικά χωριά αλλά και διαδρομές ή τοποθεσίες που σίγουρα θα πρέπει να εξερευνήσετε.

Αρχικά θα συναντήσετε το χωριό Τοξότες, με τον γραφικό σιδηροδρομικό σταθμό και στη συνέχεια το χωριό Γαλάνη κοντά στο οποίο βρίσκεται το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία από το οποίο η θέα του ποταμού είναι ανεπανάληπτη. Ακόμα μετά το χωριό Γαλήνη μπορείτε να ακολουθήσετε το μονοπάτι που θα σας οδηγήσει έως τις όχθες του ποταμού όπου στις αμμουδερές όχθες του είναι κτισμένες παραδοσιακές ξύλινες καλύβες.

Τέλος αν είστε λάτρης των "extreme sports" απλά με την βοήθεια κάποιου τουριστικού γραφείου ή συλλόγου που δραστηριοποιείται στον χώρο, θα μπορέσετε να κάνετε αναρρίχηση και κανό κατά μήκος του ποταμού.

πηγή: taxidologio.gr