ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΣ: Γιατί η προσβασιμότητα από την πρωτεύουσα είναι εύκολη (η Τρίπολη απέχει μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα), οι επιλογές που σου δίνει ο συγκεκριμένος τόπος είναι πολλές, αλλά κυρίως γιατί τα χωριά του -με τη Στεμνίτσα, τη Δημητσάνα και τη Βυτίνα να πρωταγωνιστούν- είναι από τα ομορφότερα αρχιτεκτονικά δείγματα ελληνικής μαστοριάς και γραφικότητας.
IN: Τα απαράμιλλης αισθητικής και μοναδικής αρχιτεκτονικής κτήρια στα «χωριά της Επανάστασης».
OUT: Ενδεχομένως να μην προλάβεις να τα δεις όλα σε ένα Σαββατοκύριακο!  

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ: Βόλτα στον κεντρικό δρόμο της Βυτίνας με τα παραδοσιακά μαγαζάκια, απ' όπου θα προμηθευτείς το φημισμένο μέλι ελάτου. Θα πιεις επίσης καφέ στην πλατεία με τα καφενεδάκια και το καμπαναριό του Αγίου Τρύφωνα. Για φαγητό προτίμησε το Κουτούκι του Γιάννη, με την περιζήτητη σαβουρόπιτα. Δεν θα παραλείψεις βέβαια να κάνεις tour και στα τριγύρω χωριά. Περνώντας το «Δρόμο της Αγάπης», θα κατευθυνθείς στην καταπράσινη Ελάτη, θα επισκεφθείς το «χωριό των Γραμμάτων», τη Δημητσάνα, με το περίφημο Μουσείο Υδροκίνησης (τηλ. 27950 31630), τα πανέμορφα αρχοντικά και τη Μονή Φιλοσόφου, ενώ θα ενθουσιαστείς το δίχως άλλο με τη γραφική Στεμνίτσα.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΣ: Οδικώς, μέσω της Ε.Ο. Αθήνας- Τρίπολης (202 χλμ.) Μετά τη σήραγγα του Αρτεμισίου, ακολούθησε τις ταμπέλες που οδηγούν στη Βυτίνα. Εναλλακτικά, με λεωφορείο του ΚΤΕΛ και αντίτιμο €19,30 [τηλ. ΚΤΕΛ (Αθήνα): 210 5132834, ( Τρίπολη): 2710 222560].

πηγή: travelstyle.gr