Πέντε ελληνικές παραλίες βραβεύτηκαν από το Traveller's choice 2013 ως μερικές απο τις καλύτερες 25 της Ευρώπης...
Ελάτε να ταξιδέψουμε παρέα μέσα απο τις εικόνες τους και να σχεδιάσουμε ποιές θα επισκεφτούμε φέτος...

Ελαφονήσι, Κρήτη (6η στην κατάταξη των 25)
Το ελαφονήσι βρίσκεται  κοντά στο νοτιοανατολικότερο σημείο της Κρήτης, 76χλμ από τα Χανιά. Η πρόσβαση στο νησί που είναι πολύ κοντά στην παραλία (περίπου 100m) γίνεται και με τα πόδια, καθώς τα νερά είναι πολύ ρηχα! Η θάλασσα είναι τυρκουάζ και η αμμουδιά ροζ από τα χιλιάδες κοχύλια που έχουν θρυματιστεί κατά την πάροδο του χρόνου.    

Ο κόλπος του Άγιου ΠάυλουΛίνδος, Ρόδος (10η στην κατάταξη των 25)
Ο κόλπος του Άγιου Παύλου είναι ένας βραχώδης κολπίσκος νότια από την πόλη της Λίνδου, που απέχει 56 χλμ απο την κεντρική πόλη του νησιού. Είναι ένα μικρό κόσμημα με δύο παραλίες, η μια αποτελείται απο ένα μείγμα από φυσική άμμο και χαλίκι και η άλλη απο χρυσή άμμο. Και οι δύο είναι σχετικά μη πολυσύχναστες και χαλαρές.    

Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα (15η στην κατάταξη των 25)
Στην βορειοδυτική ακτή της Κέρκυρας, σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό με λόφους κατάφυτους με ελαιώνες και κλειστούς όρμους περιτριγυρισμένους με κρυστάλλινα νερά, βρίσκουμε την Παλαιοκαστρίτσα, ένα από τα ομορφότερα χωριά του νησιού.
Αυτό που κάνει τόσο γνωστές τις παραλίες της είναι τα γαλαζοπράσινα νερά τους, οι αμμουδιές και σίγουρα οι σπηλιές που δημιουργούν τα τεράστια βράχια τους.  

Λιμνοθάλασσα Μπάλου, Κρήτη (19η στην κατάταξη των 25)
Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου βρίσκεται περίπου 56χλμ βορειοδυτικά των Χανίων. Είναι μια αμμουδερή παραλία που σχηματίζεται ανάμεσα στο Ακρωτήριο της Γραμβούσας και το μικρότερο ακρωτήριο Τηγάνι. Είναι διάσημη για την άγρια φυσική ομορφιά, το υπέροχο εξωτικό τοπίο και τα λευκά, έντονα γαλαζοπράσινα και τυρκουάζ νερά της. Η θάλασσα είναι πολύ ρηχή και ζεστή. Η άμμος είναι κυρίως λευκή αλλά σε πολλά μέρη έχει ένα υπέροχο ροζ χρώμα, που προέρχεται απο εκατομμύρια σπασμένα κοχυλάκια.  

Παραλία Ναυάγιο. Ζάκυνθος (24η στην κατάταξη των 25)
Η παραλία ναυάγιο είναι η πιο γνωστή παραλία της Ζακύνθου, και χαρακτηρίζεται απο τον συνδυασμό μιας ιδιοτροποίας της φύσης και ενός ναυτικού ατυχήματος υπό μυθιστορηματικές συνθήκες. Η ιδιοτροπία της φύσης είναι οι σεισμογενείς δυτικές ακτές της Ζακύνθου και τα βαθιά νερά του Ιόνιου πελάγους που τις σμιλεύουν αιώνες τώρα. Το ναυτικό ατύχημα είναι το ναυάγιο του εμπορικού πλοίου Παναγιώτης, που το 1982 με παράνομο φορτίο, κούτες με αφορολόγητα τσιγάρα, προσάρεξε στην παραλία. Είναι προσιτή μόνο με καράβια, που ξεκινούν από διάφορες περιοχές του νησιού.

πηγή: travelstyle.gr